Tokes Laszlo promite că va întări colaborarea româno-maghiară, în calitate de vicepreședinte al Parlamentului European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fost episcop reformat de Oradea, europarlamentarul Tokes Laszlo a fost nominalizat miercuri la funcția de vicepreședinte al Parlamentului European (PE). Nominalizarea a venit din partea delegației maghiare a Partidului Popular European (PPE), după ce Schmitt Pal, primul vicepreşedinte maghiar al PE, a renunțat la funcție  pentru a se dedica sarcinilor sale de președinte al Parlamentului Ungariei. .

Noul vicepreședinte va fi ales săptămâna viitoare la Strasbourg, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului European. Până atunci, prin intermediul biroului de presă, Tokes Laszlo și-a exprimat încrederea că va fi votat pentru a ocupa onoranta funcție și a amintit de spiritul Revoluției de la Timișoara. „Este o onoare pentru mine că am fost nominalizat de către delegaţia maghiară a PPE, cu sprijinul delegaţiei române, la o funcţie atât de importantă. Voi depune toate eforturile pentru lărgirea şi întărirea colaborării maghiaro-române, în baza valorilor europene. Am încredere în faptul că voi beneficia de sprijinul majorităţii Parlamentului European săptămâna viitoare. Dacă voi fi ales, voi promova şi reprezenta în continuare valorile şi spiritul Revoluţiei de la Timişoara", este citat Tokes Laszlo în comunicatul de presă.

Demisie

Dacă va fi ales, orădeanul va ocupa postul rămas vacant în urma demisiei europarlamentarului FIDESZ, Schmitt Pal, primul vicepreşedinte maghiar al PE. Acesta a renunțat la funcția din Parlamentul European pentru a se dedica sarcinilor sale de președinte al Parlamentului Ungariei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite