Tőkés László vrea formulare multilingve la recensământul din toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Tőkés László dorește ca la recensământul din această toamnă formularele să fie multilingve și în localitățile din zonele ocupate de minorități recenzorii să vorbească și limba populației minoritare.

"În timp ce toată ţara arde în febra reorganizării regionale, să sperăm că aparatul guvernamental găseşte timp şi energie să facă pregătiri pentru desfăşurarea cât mai eficientă a recensământului din această toamnă. Pentru toată România şi, totodată, pentru comunitatea maghiară din Ardeal, e extrem de important acest recensământ. Fără a exagera, putem spune că rezultatul acestuia va fi un important reper pentru stabilirea perspectivelor pe termen mediu și lung ale comunității noastre", a declarat Tőkés László, președinte al Consiliului Național Maghiar din Transilvania.

Tőkés a trimis ieri o cerere Institului Național de Statistică, prin care vrea să afle dacă formularele de la recensământ vor fi multilingve, aşa cum se practică în Ungaria, Slovacia şi alte ţări din Europa - susține el -, dacă pliantele și tot ce ține de campania de publicitate oficială a recensământului vor fi în mai multe limbi, în localitățile în care 20% din populație aparține unei minorități, și în ce fel INS va asigura recenzori care vorbesc limba minorităților.  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite