Tőkés László acuză „clanul“ UDMR că a făcut afaceri necurate cu banii primiţi de la guvernul Ungariei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Parlamentului European, Tőkés László, susţine că deţine informaţii conform cărora membrii UDMR Bihor încearcă să vândă la suprapreţ o clădire construită la Oradea cu bani publici de la Budapesta, destinat Centrului Cultural Ady Endre. 

Centrul Cultural Ady Endre este un proiect finanţat în 2002 de autorităţile de la Budapesta pentru maghiarii din afara Ungariei, dar banii, în loc să fie folosiţi pentru construirea unui centru în satul poetului Ady Endre din Satu Mare, după cum se specifică în proiect, ar fi fost daţi Fundaţiei Mecena, o fundaţie nonguvernamentală din Oradea, din care face parte conducerea UDMR Bihor.

„Centrul Cultural Ady Endre a fost furat de Fundaţia Mecena, de acea nomenclatură UDMR-istă din Bihor care suge la două ţâţe, care trage foloase şi de la Statul Român, şi de la Statul Ungar, fără scrupule, şi care se prezintă ca cetăţeni loiali ai României, dar în acelaşi timp cântă cu patos şi ‹‹ Deşteaptă-te, maghiare!››", spune vicepreşedintele Parlamentului European.

Mai mult, acesta susţine că ar fi aflat din surse neoficiale că şefimea UDMR caută acum un cumpărător pentru imobil, ca să-l vândă la suprapreţ. „Cazul imobilului Centrului Cultural Ady Endre este un caz foarte curios. Am aflat din surse neoficiale că clanul Kiss-Lakatos-Biro vrea să vândă imobilul poreclit Ady Endre şi preţul ar fi de 250.000 de euro, contravaloarea a 75 milioane de forinţi. Remarcaţi ce diferenţă este între 75 milioane de forinţi şi 320 milioane de forinţi, pe care Statul Ungar i-a dat în 2002 pentru construirea imobilului", adaugă fostul episcop. 

Tot Tokes a afirmat anul trecut că autorităţile din Ungaria i-ar cerceta pe reprezentanţii UDMR Bihor pentru felul în care au folosit fondurile primite pentru construirea centrului cultural.  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite