Oradea: Tinerii patroni ignoră avantajul oferit de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Tinerii patroni ignoră avantajul oferit de stat
Oradea: Tinerii patroni ignoră avantajul oferit de stat

Niciun tânăr întreprinzător nu a solicitat reduceri de impozite în baza Regulamentului de Facilităţi aprobat anul trecut.

„Nu ştiam de aceste facilităţi pentru tineri întreprinzători. Nu ştiu ce condiţii trebuie să îndeplinesc pentru a beneficia de reducerea impozitelor pentru o investiţie nouă”, a spus Marius Sabău, care şi-a demarat afacerea anul trecut.

„Probabil va trebui să popularizăm acest regulament sau să-l modificăm pentru a putea fi utilizat”, a spus viceprimarul Biro Rozalia. Consiliul Local Oradea a adoptat anul trecut un regulament prin care acordă facilităţi fiscale întreprinzătorilor cu vârste între 18 şi 35 de ani, care sunt la prima afacere, iar anterior nu au fost asociaţi unici sau nu au avut alte firme. În funcţie de valoarea investiţiei şi numărul de angajaţi, ei pot beneficia de reduceri la plata impozitelor locale între 15 şi 70%, pe o perioadă de trei ani. 

De facilităţile fiscale oferite de primărie beneficiază anul acesta şapte întreprinzători care au realizat investiţii mai mari de 500.000 de euro şi opt investitori care au construit imobile de locuinţe cu valoare de peste 500.000 de euro şi le-au dat în folosiţă.

Ei vor plăti anul acesta impozite cu peste 850.000 de lei mai mici, şi vor fi scutiţi de plata a un milion de lei la bugetul local. Au aflat despre aceste facilităţi firme mari din domeniile construcţii, comerţ şi sănătate.

Probabil trebuie să popularizăm sau să modificăm regulamentul de facilităţi pentru tineri.
Rozalia Biro, viceprimarul Oradei

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite