Oradea: Tineri ajutați să fie responsabili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Tineri ajutați să fie responsabili
Oradea: Tineri ajutați să fie responsabili

Adolescenții din programul Fundației Încrederea sunt ajutați să fie responsabili.

Un grup de tineri, cu vârste între 14 și 19 ani, a participat săptămâna aceasta la înnoirea casei unei femei în vârstă din Oradea, aflată de asemenea în programul fundației. Ei au vopsit uși, geamuri și au ajutat la curățenia generală a camerei în care bunicuța stă cu chirie. Acțiunile de voluntariat ale adolescenților vor continua săptămâna viitoare, când vor ajuta la realizarea unei cabine de duș și introducerea apei calde în garsoniera unei femei în vârstă. „Nu-mi vine să cred că voi putea face duș și nu va mai trebui să încălzesc apă pe aragaz ca să mă spăl”, spune Estera Miculița, beneficiara proiectului.

Adolescenții săritori sunt după o săptămână de tabără la Moneasa. Pe lângă distracție și relaxare, doi dintre ei au reușit să renunțe la fumat, iar șase au promis că le vor călca pe urme. Ambele acțiuni fac parte dintr-un proiect mai amplu de responsabilizare a adolescenților numit „Tineri pentru o viață sănătoasă”, ne informează Ioan Radu, manager de proiect.

Fundația Încrederea desfășoară o acitivitate intensă în rândul adolescenților și tinerilor pentru a-i ajuta să se ferească de pericolul tutunului, alcoolului și drogurilor. Fundația are de anul trecut și programe pentru vârstnici realizate cu ajutorul voluntarilor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite