Tineri orădeni prinşi în flagrant în timp ce luat credit cu acte false de la Provident

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto ilustrativ
foto ilustrativ

Doi orădeni au fost prinşi în flagrant de către  poliţiştii de investigare a fraudelor în timp ce obţineau credite bancare prin înşelăciune şi fals de la o sucursală a Provident. Adrian Vasile Pantiuţă  cel care i-a determinat să comită fapta a fost reţinut în arestul IPJ Bihor.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor i-au prins în flagrant pe orădenii Norbert Borbely şi Cornel Bălan  în timp ce obţineau credite pentru nevoi personale de la o sucursală din Oradea a Provident Financial România-„Tinerii, sunt acuzaţi că, în baza unor adeverinţe falsificate, care atestau în mod nereal că sunt angajaţi ai unor societăţi comerciale cu sediul în Oradea, au solicitat şi au obţinut de la o societate de creditare cu sucursală în Oradea, două credite pentru nevoi personale, în valoare de 2.000 lei fiecare" a spus Ioana Lascău, purtător de cuvât al IPJ Bihor.

În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii suspectează că cei doi au fost determinaţi să comită infracţiunile de înşelăciune şi fals  de către Adrian Vasile Pantiuţă, patronul pizzeriei Best Pizza din Oradea. Acesta este cel care le-a întocmit în fals adeverinţele de venit şi care era şi beneficiarul real al sumelor de bani astfel obţinute. Prejudiciul total provocat este de 4.000 lei, fiind recuperat integral de poliţiştii bihoreni.

Miercuri, Pantiuţă  a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă. Acesta este suspectat că ar mai fi comis astfel de fapte.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite