Gata cu cununiile la Casa Tineretului! Cuplurile se vor putea căsători numai la Primărie şi la Lotus Center

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din acest an, cununiile civile se vor face ori în Sala „Traian Moşoiu" din cadrul  Primăriei Oradea ori la Lotus Center, în Casa Căsătoriilor. Vineri, 6 ianuarie, şase cupluri vor inaugura noul spaţiu din centrul comercial, după ce şi-au făcut programări online, pe site-ul Primăriei.

Spaţiul din centrul comercial care va fi destinat exclusiv cununiilor civile a costat 100.000 de euro şi are toate atributele unei săli pentru o căsătorie specială. „Am decis să semnăm un contract cu Lotus Center pentru că toate condiţiile oferite de această locaţie sunt superioare celor existente la Casa de Cultură a Tineretului", a spus Cristian Popescu, şeful Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) Oradea.

Mirii care se îşi vor lega destinele în faţa ofiţelului de Stare Civilă în Casa Căsătoriilor au la dispoziţie mai mult timp, dar şi săli cu scaune şi condiţii de ultimă generaţie, cum ar fi un sistem de sonorizare performant sau aer condiţionat. „Una dintre săli are 143 de locuri, dintre care 93 sunt pe scaune, iar cealaltă sală are 116 locuri, iar 84 de invitaţi vor putea sta pe scaune. Conceptul urmăreşte încheierea căsătoriei în 15 minute, iar mirii mai au la dispoziţie alte 15 minute pentru a se relaxa", a mai zis şeful SPCLEP Oradea.

Preţurile practica pentru o căsătorie rămân aceleaşi ca la Casa Tineretului. Adică 60 de lei pentru o cununiile de vineri şi 200 de lei pentru cele de sâmbătă.

Chirie rezonabilă

Administraţia locală plăteşte pentru comfortul de la Casa Căsătoriilor o chirie de 1.390 de lei pe lună, plus utilităţi. „Soluţia este una tranzitorie, până când se vor putea oficia cununii civile în Cetatea Oradea", a explicat primarul Ilie Bolojan.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite