Timp de o lună primăria nu aplică amenzi orădenilor care nu au acte de identitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evidenţa populaţiei
Evidenţa populaţiei

În luna martie, în Oradea se desfăşoară campania "Luna identităţii", care a scopul de a motiva orădenii şi locuitorii din comunele arondate oraşului să intre în legalitate dacă le-au expirat actele de identitate, sau nu şi-au făcut acte până în prezent. Ei se pot prezenta la Biroul de Evidenţă a Persoanelor şi nu vor primi amendă.

Campania "Luna identităţii" se desfăşoară în Oradea în perioada 1 martie-31 martie. Campania se adresează orădenilor şi locuitorilor din cele 14 comune arondate oraşului cărora le-a expirat buletinul sau nu şi-au făcut buletin până în prezent. "În această perioadă, pentru cetăţenii cu acte de identitate expirate sau care au omis să solicite acte de identitate ca urmare a unor modificări intervenite în statutul lor civil, nu vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale băneşti, ci doar avertismente", se arată într-un comunicat al primăriei.

Peste 10.000 de bihoreni fără acte

La ora actuală există 12.000 de bihoreni cu acte expirate. Dintre aceştia mulţi sunt stabiliţi în străinătate, au obţinut cetăţenie străină şi nu au anunţat autorităţile naţionale despre aceste schimbări de statut.
Campania a fost iniţiată şi pentru că demersurile încercate de municipalitate până în prezent au eşuat. În plus, reprezentanţii primăriei consideră că numărul mare al celor care trăiesc fără acte se datorează şi temerii pe care orădenii o au când vine vorba de amenzi, mai ales că sancţiunea bănească poate ajunge până la 200 de lei.
În luna martie Biroul de Evidenţă a Populaţiei va avea program prelungit şi va fi deschis în timpul săptămânii între orele 8.00-18.00, dar şi sâmbăta între orele 8.00-13.00

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite