Time out/ „Uciderea lui Gonzago”, a cincea premieră a stagiunii, la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uciderea lui Gonzago în premieră la Oradea (Foto: Daniel Sandor)
Uciderea lui Gonzago în premieră la Oradea (Foto: Daniel Sandor)

Teatrul de Stat prezintă vineri cea de cincea premieră a stagiunii, sub semnătura regizorului Petru Vutcărău. Alături de cei mai buni actori orădeni, în spectacol va evolua Ovidiu Ghiniță, actorul care a câștigat premiului Uniter în 2008.

Uciderea lui Gonzago este un spectacol, care se raportează la cunoscuta tragedie shakesperiană „Hamlet". Piesa, care poartă semnătura dramaturgul bulgar Nedialko Yordanov,  prezintă o versiune alternativă a evenimentelor care au loc la curtea regală a Danemarcei. Atunci când Hamlet se hotărește să demaște uciderea regelui, pusă la cale cu mârșăvie de mama sa și tatăl său vitreg, el apelează la trupa de actori sosită la curtea regală. Prin procedeul „teatrul în teatru",  piesa urmărește intrigile de culise ale actorilor puși de Hamlet să reediteze crima. Intrigile, conflictele care zdruncină nobilimea-spectactor și trupa de artiști, se materializează prin arestarea actorilor, pe motiv că fac complot antiregal. Personajele sunt anchetate și torturate, până când ajung să-și renege numele, meseria, întreaga identitate. Piesa oglindește o fărâmă din realitatea dură, murdară și atât de actuală a zilelor noastre.

Distribuție de excepție

Spectacolul reunește cei mai îndrăgiți actori orădeni: Richard Balint, Elvira Platon Rîmbu, Petre Ghimbăşan, Răzvan Vicoveanu, Denisa Vlad, Pavel Sîrghi, Angela Huşanu, Sorin Ionescu, Sebastian Lupu, Adrian Locovei şi  Mirela Lupu. Alături de ei urcă pe scenă actorul arădean Ovidiu Ghiniță. Publicul va avea astfel ocazia de a urmări evoluția scenică a artistului care a câștigat în anul 2008 premiul Uniter pentru rolul „Tatăl", din spectacolul lui Radu Afrim, „Vis.Toamnă". Dincolo de pasiunea pentru scenă, Ghiniță și-a adăugat în biografie peste 20 de producţii româneşti şi coproducţii. Actorul a jucat și alături de Gerard Depardieu în filmul „Regii blestemați". Actorii sunt reuniți sub bagheta regizorului moldovean Petru Vutcărău, cunoscut orădenilor prin spectacolele „Hei, oameni buni ! ", Şi cu violoncelul ce facem ?", sau „Salonul numărul 6". Spectacolul începe la orele 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea.

Duminică, ora 18.00

Și miniștrii calcă strâmb

După succesul înregistrat în stagiunea 2005 -2006, piesa „Și miniștrii calcă strâmb" , se joacă din nou la Oradea. Piesa este o comedie care se desfășoară în ritm alert, presărată cu o sumedenie de probleme care rezultă din aventurile amoroase ale personajelor principale. Un ministru, mâna dreaptă a premierului, întârzie de la o şedinţă de guvern în care se va discuta bugetul, pentru o aventură cu secretara opoziţiei, într-o cameră de hotel. Punctul culminant survine la apariția partenerilor de viață a celor doi amanți.


Sâmbătă, ora 19.00

Pesti Party


Iubitorii formației Pesti Party din Budapesta vor concerta în premieră la Oradea, sâmbătă. Evenimentul va avea loc în restaurantul Grand Palace. Orădenii care vor să aplaude formația favorită se vor bucura de un meniu pe măsură cu gustări exotice asezonate cu vina alb. Prețul unui bilet este de 155 de lei. Organizatorii pun la dispoziția invitaților posibilitatea de a participa la la tombola serii, pentru a câștiga cadouri specifice zilei de 8 Martie, de la ciocolate la obiecte de design sau cosmetice.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite