Oradea: Ţigările aruncate sunt cele mai scumpe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Ţigările aruncate sunt cele mai scumpe
Oradea: Ţigările aruncate sunt cele mai scumpe

Orădenii continuă să se comporte ca și cum Oradea ar fi o scrumieră, deși municipalitatea a investit într-o campanie prin care vrea să le demonstreze contrariul. Amenzile pentru cei care aruncă resturile de țigări se triplează, de sâmbătă.

CITEŞTE ŞI

În această săptămână agenții de la Poliția Comunitară au amendat cu câte 300 de lei patru persoane care au aruncat pe domeniul public resturi de țigări și semințe. După această dată, conform modificărilor aduse prin HCL nr. 760/2009, cuantumul amenzilor pentru abateri similare de la normele de convieţuire socială şi de comportament pe domeniul public va fi între 1.000 – 2.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv 1.500 – 2.500 lei pentru persoanele juridice. „Persoanele sancţionate au posibilitatea să achite în 48 de ore jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege sau întreaga suma prevăzută în procesul verbal de contravenţie, în termen de 30 de zile de la întocmirea procesului”, informează Carmen Cherteș, purtătorul de cuvânt al primăriei orădene.

Informare, apoi sancționare
Potrivit informațiilor transmise de biroul de presă al Primăriei Oradea, agenții  Poliţiei Comunitare au venit în sprijinul campaniei pentru menţinerea curăţeniei, iniţiate de primărie prin distribuirea de pliante şi afişe, în principalele instituţii şi unităţi de învăţământ din oraş. Agenții au popularizat obiectivele acestei campanii, dar şi sancţiunile contravenţionale la care se expun cei care nu respectă normele de conduită, lăsând resturile de mâncare, seminţe, ţigări sau alte ambalaje în parcuri, staţii ale mijloacelor de transport în comun, pe trotuare sau în alte zone aparţinând domeniului public.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite