Tiago Mall va funcționa, cel mai probabil, tot ca și centru comercial, potrivit lichidatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tiago Mall a fost vândut unei companii deținute parțial de Dumitru Ciocoiu, un om de afaceri arădean. Centrul comercial aflat în faliment a fost vândut în urma unei licitații de tip olandez, organizată vineri de lichidatorul judiciar.

Societatea Shopping Center Holding a cumpărat vineri Tiago Mall Oradea, primul mall din România aflat în faliment. Centrul comercial a fost adjudecat în urma unei licitații organizate de Casa de Insolvență Transilvania, lichidatorul judiciar al Tiago Mall.

"Tiago Mall Oradea a fost cumpărat cu 30,5 milioane de euro, plus TVA", a declarat în această dimineață pentru Adevărul de Seară Oradea Vasile Pop, reprezentantul Casei de Insolvență Transilvania. Potrivit acestuia, la a doua licitație organizată pentru vânzarea Tiago Mall au fost vândute două caiete de sarcini, însă doar societatea Shopping Center Holding a fost declarată eligibilă pentru participarea la licitație. Reprezentantul lichidatorului judiciar a precizat că noul proprietar are la dispoziție 60 de zile pentru a achita integral prețul, după care va fi semnat contractul. "Probabil și noul proprietar va face tot mall, fiind o construcție în acest sens, finalizată în proporție de 95%", a precizat Vasile Pop.

În procedură de insolvență de anul trecut

Investiția a fost vândută cu un preț reprezentând 85% din valoarea de evaluare. Societatea care a cumpărat centrul commercial este deținută de compania Karias Trading Limited (90% din acțiuni), înregistrată în Cipru și de omul de afaceri arădean Dumitru Ciocoiu (10%), cunoscut pentru implicarea sa în proiectul de birouri Băneasa Business & Technology Park, scrie cotidianul online Wall-Street. În urma vânzării,  UniCredit Țiriac Bank, banca finanțatoare, își va recupera integral creanța. La prima licitație organizată de lichidator nu s-a prezentat niciun cumpărător. Prețul de pornire a fost atunci de 35,5 milioane de euro plus TVA. Proiectul aparținând companiei MLS Oradea, parte a grupului irlandez Miva, se afla în procedură de insolvență încă din toamna anului trecut. Tribunalul București a dispus începerea procedurii falimentului pe 30 aprilie.

"Probabil și noul proprietar va face tot mall"

Vasile Pop, reprezentant al Casei de Insolvență Transilvania

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite