Teste pe computerul tomograf primit donație de Spitalul Județean Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florina Dinulescu, asistentă la radiologie, lângă noul tomograf
Florina Dinulescu, asistentă la radiologie, lângă noul tomograf

Computerul tomograf de la Spitalul Județean Oradea a trecut cu brio primele teste. Vineri seara s-a încheiat montarea mecanică, s-a realizat revizia tehnică și s-a eliberat buletinul de verificare necesar obțineri autorizației de funcționare.

"Specialiștii au realizat și primele teste Phantom. Acesta este un dispozitiv care imită existența unui pacient pe masă. Compuetrul tomograf a trecut testul", a spus, în această dimineață, Florian Bodog, managerul Spitalului Clinic Județean Oradea. Potrivit conducerii spitalului, computerul tomograf este unic în țară. "Aparatul are un injectomat automat care permite injectarea substanței de contrast direct din cabina operatorului, fără ca acesta să se expună radiațiilor", a precizat managerul spitalului.

Computerul tomograf existent la Oradea este un model unic în România. Aparatul primit cu titlu de donație la începutul lunii februarie din partea conducerii spitalului Nobless din Insula Mann va fi expus unor măsurători de către specialiștii din cadrul departamentului Igiena Radiațiilor. "În maximum două săptămâni, Computerul tomograf va fi în stare de funcționare legală și se vor face deja primele investigații gratuite", a precizat Florian Bodog.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite