Oradea: Testări gratuite pentru auzul orădenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Testări gratuite pentru auzul orădenilor
Oradea: Testări gratuite pentru auzul orădenilor

Centrul Audionova participă la o campanie mondială de depistare a bolilor auzului în rândul populației/ Zece orădeni au beneficiat de testare gratuită a acuității auditive, în primele două zile de la demararea acesteia. Pentru zilele următoare s-au programat alți 20.

Testarea se face la Centrul Audionova,  situat pe strada Petru Rareș, numărul 1 (intrare din stada Magheru, lângă Facultatea de Drept). Prăgramările se pot face la telefon 0259/422.292 sau 0726/333.318. Campania se va încheia în 15 noiembrie.„Campania se adresează tuturor categoriilor de vârstă, de la trei luni în sus”, spune acusticianul Monika Joo. Aceasta spune că o parte dintre problemele auditive sunt din naștere, altele datorate bătrâneții, iar altele  datorită unor traume sau afecțini ale urechii. „Cele mai frecvente afecțiuni depistate sunt hipoacuziile medii și traumele sonore provocate de lovituri în zona urechii, zgomote insuportabile sau chiar banalele otite”, spune specialistul. Cei mai mulți orădeni care își fac aceste teste sunt cei de vârsta a treia. Vin însă și copii mici. „Avem cazuri de pacienți cu afecțiuni din naștere. Multe dintre problemele lor sunt provocate de otite netratate corespunzător sau în curs de tratare”, precizează Monika Joo. 

Căștile afectează auzul
O categorie aparte de pacienți sunt tinerii. „Tinerii vin mai rar la testare și consult. Unii dintre ei nu acceptă că au probleme auditive și se jenează că trebuie să poarte un aparat”, explică Monika Joo. Auzul lor este afectat de utilizarea excesivă a căștilor sau bluetooth, în care muzica are un volum foarte ridicat. „Ar trebui redusă folosirea acestor aparate, chiar dacă sunt la modă. Acești tineri sunt potențialii noștri clienți”, mai spune acusticianul. „Pentru protejarea auzului se recomandă utilizarea cât mai puțin a căștilor și a gadget-urilor audivite”, spune Monika Joo, acustician.


 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite