Oradea: Terenuri greu de vândut pentru viitorul Aqualand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii unei asociaţii acuză conducerea că ratează intenţionat ofertele. Pământul din vecinătatea viitorul Aqualand stârneşte patimi între membrii Asociaţiei Urbariale Haieu care vor să se vândă terenul.

„De ce aţi refuzat oferte de 50 de euro pe metru pătrat, anul trecut”, a întrebat ieri Florica Cmeciu, în adunarea generală a asociaţiei. Ea a amintit şi de o altă ofertă cu 30 de euro pe metru pătrat refuzată de conducerea asociaţiei în ultimul an. Membrii ar vrea să vândă terenul şi să-şi poată primi şi folosi banii ce le revin. Adunarea generală s-a transformat într-un adevărat bâlci, la un moment dat făcându-şi apariţia doi poliţişti.
Asociaţia Urbarială Haieu are 69 de hectare de teren, vizavi de Spitalul de Recuperare din Băile Felix, în apropierea viitorului Aqualand. Alte 21,9 hectare de teren sunt în Rontău, în compensare pentru loturile date de primărie pentru case din terenul păşunii ce aparţine asociaţiei. 
25 de membri ai asociaţiei au cerut unei avocate să îi reprezinte la adunarea generală de ieri. Avocata Urbanovic Szentivanyi Erzsebet a părăsit sala însoţită de vociferările oamenilor, după ce preşedintele Dumitru Verzea i-a spus femeii că este condamnată şi a acuzat-o că vrea să distrugă asociaţia şi probabil să excrocheze oamenii cum a făcut şi în alte cazuri.

Preşedintele asociaţiei se apără
Preşedintele Asociaţie Urbariale Haieu Dumitru Verzea s-a apărat de atacurile membrilor, explicându-le că toate ofertele primite au fost făcute de intermediari, niciuna nu a fost scrisă, şi că de fapt nici n-ar fi putut vinde din cauza procesului pe care l-a avut asociaţia şi care a fost înscris în CF.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite