Oradea: Terase amendate fiindcă ocupă ilegal spațiul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Terase amendate fiindcă ocupă ilegal spațiul public
Oradea: Terase amendate fiindcă ocupă ilegal spațiul public

Trei terase de pe strada Armatei Române au fost sancționate de către Poliția Comunitară, fiindcă nu și-au plătit taxele pentru ocuparea domeniului public. Vânzătorii de pepeni aflați în aceeași situație, au fost amendați, cu câte 500 sau 1.000 de lei.

Poliţiştii comunitari din cadrul Biroului de control comercial au desfăşurat în perioada 10 -16 august acţiuni de verificare a legalităţii actelor de comerţ efectuate de persoane fizice şi juridice pe teritoriul municipiului. Totodată, a continuat verificarea societăţilor comerciale care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică cu privire la deţinerea autorizaţiilor de funcţionare eliberate de Primăria municipiului Oradea şi plata taxelor pentru ocuparea domeniului public.

Autorizațiile la control
„Tematica controlului cuprinde verificarea documentelor de constituire a societăţii, a autorizaţiilor legale de funcţionare, a documentelor de provenienţă pentru produsele aflate la vânzare, a condiţiilor igienico-sanitare de comercializare şi depozitare a produselor şi plata taxelor la bugetul local”, explică Mirela Macra, consilier în cadrul biroului de presă al primăriei.

Uită să plătească
Mai multe societăţi de pe strada Armatei Române, care aveau amplasate terase pe domeniul public, dintre care amintim S.C. Tutto Mobile SRL, S.C. Crinul Regal SRL, S.C. Alvadam SRL, au fost găsite în neregulă cu privire la plata taxei pentru ocuparea domeniului public. Acestora li s-au aplicat avertismente şi au fost somate ca în termen de trei zile să se conformeze obligaţiilor legale. Fiindcă nu au respectat avertismentul Poliţiei Comunitare, administratorii S.C. Excello Aliment SRL au primit o amendă contravenţională de 500 lei.

Verificări la pepeni și lapte
„O altă activitate care a fost  verificată de agenţii Poliţiei Comunitare o reprezintă vânzarea pepenilor. Aceştia au aplicat comercianţilor amenzi contravenţionale între 500 şi1.000 lei”, spune Mirela Macra. Comercializarea produselor lactate a fost de asemenea în atenţia agenţilor, fiind sancţionate mai multe persoane din zonele expuse acestui tip de comerţ, respectiv staţia de tramvai din strada Nufărului, parcarea din strada Dimitrie Cantemir (lângă BCR), B-dul Dacia lângă magazinul Profi și altele. „Acţiunile de verificare s-au desfăşurat atât dimineaţa cât şi seara, întrucât s-a observat că foarte mulţi comercianţi au vrut să se sustragă de la controale, expunându-şi marfa spre vânzare în orele de după amiază, crezând că agenţii lucrează doar înainte de masă”, precizează Macra.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite