Oradea: Terapie pentru micuţii puşi pe şotii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Terapie pentru micuţii puşi pe şotii
Oradea: Terapie pentru micuţii puşi pe şotii

Părinţii orădeni scapă timp de câteva ore la shopping atunci când îşi lasă copiii la cursurile de pictură, canto sau karate.

Părinţii ocupaţi sau cei care nu-şi mai pot săpâni micuţii care aleargă toată ziua prin casă îi pot înscrie la cursurile de la Orăşelul Copiilor şi Palatul Copiilor. Asta, dacă nu au bătut palma deja cu una dintre şcolile sau unul dintre cluburile particulare de canto, dans sau sport.

Alexandru Cristea, un băieţel în vârstă de 10 ani, face canto muzică uşoară. A început la Palatul Copiilor, în urmă cu patru ani. „Am văzut că îi place să cânte şi să danseze. După ce i-am testat abilităţile, am hotărâr să-l înscriem la canto şi la dans sportiv”, a spus Ioana Cristea, mama lui Alexandru.

Ea este mulţumită de evoluţia copilului, care s-a maturizat, a devenit mai luptător, mai ambiţios, dar şi de succesele lui pe scenă, la concursuri regionale şi naţionale.

Sfaturi de la psiholog

Psihologul Teodora Fericean recomandă astfel de activităţi, mai ales dacă pe parcurs copiii dezvoltă o ambiţie sănătoasă. Astfel vor învăţa să muncească pentru a obţine ceva. Psihologul spune însă că părinţii ar trebui să fie atenţi, pentru că micuţii se pot alege cu un orgoliu păgubos, iar în cazul unei eşec pot apărea drame. „Părinţii şi profesorii trebuie să ajute copilul să treacă peste eşec, altfel pot ajunge la depresii la vârste foarte mici”, a explicat Fericean.

Orăşelul Copiilor oferă cursuri de gimnastică, dans modern şi majorete, karate modern, şah, dansuri populare, iniţiere în canto, pictură, teatru şi limba engleză. Cursurile încep în 6 octombrie.

Ieftin la şah, scump la karate


Cel mai ieftin dintre cursurile de la Orăşelul Copiilor este cel de şah, 80 de lei pe trimestru, o oră pe săptămână, în timp ce cursurile de iniţiere în gimnastică, dans modern, majorete, şi karate costă 100 de lei pe lună, cu două şedinţe pe săptămână. Copiii pot alege între cursuri de balet, pictură, icoane pe sticlă şi pe lemn, şah, karate sau modelism.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite