Trimiși în judecată pentru înșelăciune, țeparii valutişti dau vina pe clienţii naivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei suspecţi aşteaptă după gratii prima înfăţişare în faţa magistraţilor, la care vor da explicaţii despre sute de înşelăciuni. Apărarea grupului de la schimburile valutare susţine legalitatea afişajului practicat şi acuză în schimb naivitatea clienţilor.

Dosarul de trimitere în judecată a grupului de la casele de schimb valutar SC Saralex Grup SRL Bucureşti şi SC Grand Exchange House SRL a fost înaintat instanţei la finele săptămânii trecute. Primul termen în dosar a fost stabilit pentru 13 iulie, dată până la care Alexandru Podgoreanu, administratorul Saralex, Daniel Fetoiu, director regional la casele de schimb valutar, şi Dragoş Cozmin Ioneşti, casierul şef vor rămâne sigur în arest.


„Începând cu anul 2008, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, sub coordonarea procurorului Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Oradea au făcut demersuri la Banca Naţională a României şi la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor în vederea retragerii autorizaţiei de funcţionare a societăţii comerciale”, a declarat Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor. De cealaltă parte, avocatul lui Podgoreanu, Marius Floare, susţine nevinovăţia clientului său şi afirmă că „modelul de panou de afişare este răspândit în ţară şi respectă normele legale de la acea vreme. Nu există situaţie în care clientul să nu fi fost informat în scris asupra valorii schimbului. E o problemă de apreciere din partea clienţilor pentru că nu era nicăieri informaţie greşită”.



Clienţii lor ar trebui să se informeze mai bine înainte.
Ovidiu Constantin, consultant

image



Casele de schimb mizează pe şmecherii când afişează cursurile.
Sergiu Andronic, student

image



Sunt nişte speculanţi care mizează pe legile interpretabile din România.
Sebastian Mazilu, şomer

image
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite