Fostul rector al Universităţii din Oradea, internat la spital, în stare foarte gravă cu o zi înainte de decizia Înaltei Curţi de Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Maghiar, fostul rector de la Universitatea din Oradea
Teodor Maghiar, fostul rector de la Universitatea din Oradea

Cu o zi înainte a aflarea sentinţei, în procesul intentat de către DNA în anul 2010, fostul rector al Universităţii din Oradea, Teodor Maghiar, a fost internat la Spitalulu Pelican, în stare foarte gravă .Potrivit unor apropiaţi, bărbatul ar fi în comă.

În vârstă de 76 de ani, Teodor Maghiar, fostul rector al Universităţii din Oradea a fost internat, luni, în stare foarte gravă, la Spitalul Pelican, unitate medicală deţinută de către fiul acestuia

Bărbatul a fost găsit căzut pe jos, în locuinţă, de către un membru al familiei. Este cunoscut faptul că Teodor Maghiar suferă de probleme cardiologice, neurologice şi neuropsihice. Apropiaţii fostului rector susţin că acesta se află în comă.

Efericitul eveniment s-a petrwecut cu o zi înainte ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se pronunţe în cazut lui Teodor Maghiar,  în procesul intentat în 2008 de DNA, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals intelectual, plus fals şi uz de fals material în înscrisuri oficiale
Acesta este acuzat că, în perioada ianuarie 2000 - ianuarie 2004, în calitate de rector al Universităţii Oradea, Maghiar Teodor ar fi întocmit şi trimis, în mod repetat, la Ministerul Educaţiei, situaţii statistice conţinând date nereale referitoare la numărul de studenţi, precum şi la alte persoane admise la studii pe locuri fără taxă, cunoscând că de numărul studenţilor depinde dimensionarea alocaţiei bugetare.

În decembrie 2010, Maghiar a fost condamnat în acest dosar de către Tribunalul Bucureşti, care i-a fixat o pedeapsă de 8 ani de închisoare, plus menţinerea sechestrului asigurator instituit de DNA asupra averii sale.

În octombrie 2011, recursul lui Maghiar a fost finalizat la Curtea de Apel Bucureşti, care i-a redus pedeapsa la 5 ani de închisoare şi a ridicat sechestrul asigurator, motivând pe de o parte că inculpatul are o vârstă înaintată, a fost cooperant în timpul procesului şi a ataşat numeroase dovezi ale prestigiului său ştiinţific.

Atacată de către ambele părţi, sentinţa Curţii de Apel Bucureşti a ajuns pe masa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în data de11 septembrie fiind aşteptat verdictul final al acestora.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite