Oradea: Taximetrist orădean, dispărut de aproape două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Taximetrist orădean, dispărut de aproape două săptămâni
Oradea: Taximetrist orădean, dispărut de aproape două săptămâni

Polițiștii nu au găsit urme de violență în cazul dispariției misterioase a bărbatului care împlinește miercuri 33 de ani. Cazul taximetristului dispărut este atipic, fiind primul de acest gen din evidențele pe ultimii ani, ale poliției bihorene.

Orădenii construiesc teorii de tot felul după ce un bărbat, care lucra de trei săptămâni ca taximetrist, a dispărut, la data de 27 august.  În acea zi, în jurul orei 13.30, a fost văzut pentru ultima dată Deak-Bella Sandor, un orădean de 32 de ani care se împărțea între trei slujbe. Potrivit informațiilor primite de la cumnatul său, Attila, Șandor ar fi vrut să renunțe la taximetrie, fericit că, în urma unei perioade de probă, fusese acceptat pentru un job la o firmă de pe Calea Clujului. Asta însemna că ar fi putut să se lase de taximetrie și de distribuția de presă. „În prima săptămână pe taxi a lucrat numai noaptea. A cerut să fie mutat pe program de zi, dar tot nu i-a plăcut. Urma să renunțe de luni”, își amintește Attila.

Grăbit la o cursă bănoasă

Acesta spune că în ziua dispariției Sandor era foarte grăbit, ca să ajungă la o cursă importantă în Băile Felix. „Nici nu a apucat să mănânce sau să se schimbe. A fugit ca să ajungă la timp la cursă. L-a întrebat soția dacă merită să întârzie la jobul  de Calea Clujului și a spus doar atât, că merită”, rememorează Attila. Joi se împlinesc două săptămâni de la dispariția taximetristului iar de atunci familia sa, ca de altfel toți orădenii care au aflat de cazul său - prin afișele care au împânzit orașul, se întreabă ce s-a întâmplat. Membrii familiei și-au pierdut speranța că Sandor ar fi teafăr, taximetristul fiind considerat un familist convins. „Numai fiica sa de nouă ani mai speră că Șandor se va întoarce”, spune Attila. Soția taximetristului dispărut nu mai este în stare nici să doarmă, nici să vorbească. „Nu mai am putere. Nimeni nu a dat un telefon ca să ne spună că l-ar fi văzut”, spune cu voce stinsă nevasta lui Sandor. Membrii familiei recunosc faptul că cel mai tare îi macină nesiguranța, faptul că nu au idée despre ce s-ar fi putut întâmpla. „Când știi că ți-a murit cineva drag, e altfel”, spune Attila.

În urmărire generală

La douăsprezece zile de la dispariție, polițiștii nu exclud vreo ipoteză. „Până în prezent nu există date din care să rezulte că ar fi fost victima unei infracțiuni cu violență”, a spus luni Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție Județean Bihor. Potrivit acesteia, polițiștii de la serviciul de investigații criminale, alături de cei de la biroul de investigații criminale, cercetează misterioasa dispariție, bărbatul fiind dat în urmărire, în toată țara. Între timp, familia se gândește să apeleze la ajutorul unor detectivi particulari, susținând că polițiștii au început să ia în serios cazul lui Sandor abia după câteva zile de la dispariție, când toate urmele din taxiul folosit de bărbat au fost deja șterse (mașina fiind folosită între timp de un alt șofer).

Fără precedent

Cazul lui Deak - Bella Sandor este primul de acest gen, din ultimii ani. „Nu am mai avut astfel de dispariții suspecte, în ultima perioadă”, spune Alina Dinu, purtător de cuvânt la IPJ Bihor. Au fost însă cazuri de omoruri, dintre care cel mai recent s-a derulat în februarie 2009, când Bajkan Peter, un taximetrist care lucra numai noaptea, a fost împușcat mortal. În evidențele IPJ Bihor figurează și cazul unei taximetriste care, în urmă cu șase ani, a fost ucisă de concubin, mașina fiind furată pentru a induce în eroare polițiștii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite