Tarifele de depozitare a deșeurilor la groapa ecologică au crescut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a anunțat ieri noile tarife de depozitare a deșeurilor la groapa ecologică, valabile pentru perioada 1 mai 2011 - 30 mai 2012. Prețul plătit de orădeni pentru deșeurile ridicate de firmele de colectare nu vor fi modificate din cauza acestei majorări.

Noile tarife pentru depozitarea deșeurilor la depozitul ecologic Eco Bihor sunt de 14 euro pe tonă pentru deșeurile menajere și pentru deșeurile menajere amestecate cu moloz, 2,24 de euro pe tonă pentru deșeurile din construcții. Cei care colectează deșeurile selectiv nu vor plăti nimic pentru depozitarea lor la groapa ecologică. Tariful este de zero lei și pentru pământul vegetal. Iniţial tarifele erau: 12.87 euro/tonă - pentru deşeuri menajere şi pentru deşeuri amestecate cu moloz şi 2.21 euro/tonă - pentru deşeuri din construcţii şi demolări.

Eduard Florea, directorul economic al primăriei a explicat că modificarea tarifelor aplicate conform contractului de parteneriat public-privat încheiat între municipiul Oradea şi Keviep Kft este necesară ţinând cont de creşterea costurilor de operare, creşteri apărute ca urmare a investiţiilor asumate de către firma Keviep. „Noile tarife nu vor afecta tarifele pe care le plăteşte populaţia, o posibilă influenţă putând exista doar în toamnă, când RER îşi actualizează propriile tarife", a spus directorul Eduard Florea.

Orădenii de la case colectează selectiv

„În zonele de case se observă o selectare mai corectă a deşeurilor. Cu cât responsabilitatea e individualizată, cu atât gradul de colectare selectivă e mai bun. Nu e suficient să facem campanii de informare, ci trebuie să motivăm financiar cetăţeanul. Tocmai în acest scop am stabilit tarife 0 pentru cei care colectează selectiv  deşeurile", a spus primarul Ilie Bolojan.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite