Oradea: S-au deschis porțile la Târgul meșterilor populari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până duminică seara orădenii pot cumpăra obiecte de artizanat și asculta muzică populară . Târgul deschis în Parcul Bălcescu a adunat peste o sută de meșteri populari din toată țara și din Ungaria.

De la târgul meșterilor populari nu lipsesc meșterii căldărari, care au adus cu ei ceaune și cazane din cupru pentru făcut pălincă. Pentru cei care vor un suvenir există icoane pictate pe sticlă sau lemn, bijuterii din argint, lucrate manual și la prețuri foarte bune, covoare din păr de capră sau îmbrăcăminte făcută din materiale naturale.
La standul lui Mathilde din Brașov găsiți rochii din bumbac 100%, modele inedite, la prețuri începând de la 100 de lei. Nu lipsesc pantalonii tip șalvari. Din Maramureș au fost aduce cergi, iar o tanti poate fi văzută cum țese la război. Nu lipsesc oalele pentru sarlmale, obiectele din ceramică, costumele populare sau lingurile de lemn.

Turtă dulce ungurească

Din Debrețin a fost adusă turtă dulce, făcută după o rețetă tradițională și care trebuie să conțină neapărat scorțișoară și miere. Îndifirent că e simplă, cu alune, gem sau ciocolată, o pungă de turtă dulce costă doar 5 lei. Există și turtă dulce autohtonă, în tot felul de forme, începând de la 1 leu bucata. Pentru prima dată, la târg au venit și cei de la Apuseni Experience. Cu ajutorul unor pliante, tricouri și broșuri, aceștia vor să promoveze Munții Apuseni. Pentru cei mici, în spatele standului a fost montată o tiroliană. Nu lipsesc de la târg femeile din Chișcău, care pregătesc pe loc plăcinte cu cartofi, brânză și mărar, specifică zonei Beiuș, după o rețetă veche. O plăcintă costă 2 lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite