Târgul Pălincalilor şi Festivalul Vinului aduc voia bună la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Licorile bahice aşteaptă să fie degustate
Licorile bahice aşteaptă să fie degustate

Pentru oraşul de pe Crişul Repede a devenit deja o tradiţie să reunească anual cei mai mari producători de vin şi ţuică din judeţ. Festivalul Vinului şi Târgul Pălincarilor îi aşteaptă pe orădeni pe tot parcusul acestui weekend în Parcul 1 Decembrie,să guste din licorile bahice

Festivalul Vinului şi Târgul Pălincarilor, sunt două evenimente care au strâns şi anii trecuţi zeci de mii de orădeni pe parcursul a trei zile dedicate distracţiei şi muzicii folclorice de calitate. Pe scena special amenajată vor evolua interpreţi şi ansambluri folclorice profesioniste dar şi de amatori din judeţele Bihor, Olt şi Timiş. Spectacolele încep zilnic în jurul orei 17.00,  iar intrarea este liberă.  

Cântec şi joc

Printre ansamblurile care vor urca vineri şi duminică pe scenă se numără Ansamblul Crişana, Nuntaşii Bihorului, Feciorii Bihorului sau Doina Oltului, iar sâmbătă ziua le este rezervată doar ansamblurilor din Bihor. Astfel, orădenii vor putea asculta cântece populare şi vor putea asista la dansuri din zona Bratca, Borod, Beiuş, Salonta, Şuncuiuş sau Aleşd. Totodată pe scenă vor urca şi  ansamnluri maghiare ori slovace. „Îi aşteptăm pe orădeni cu un program folcloric diversificat şi cu multe produse tradiţionale" ne-a spus Flaviu Bunoiu, organizator Toamna Orădeană.

Produse tradiţionale

Artiştii invitaţi, amatori şi profesionişti, vor încerca să creeze o atmosferă de petrecere şi voie bună. „Am pregătit câte zece filigorii pentru producătorii de ţuică şi vin, care vin să-şi prezinte marfa, dar cel mai probabil numărul acestora va fi mai mare" amai afirmat Flaviu Bunoiu. Orădenii sunt aşteptati cu mâncăruri tradiţionale româneşti şi maghiare asezonate cu mii de litri de vin şi pălincă tradiţională. „A fost un an potrivit pentru fructe. Litrul de ţuică de cireşe, pere şi caise se vinde cu 50 de lei iar cel de prune cu 30. La fel ca în anii anteriori ne aşteptăm la o vânzare destul de bună" ne-aspus Vasile Cmeciu, producător de ţuică din localitatea Ceica. Distracţia va fi completată de concursuri cu premii, organizate pe scena din parc dar şi cu un  parc de distracţii menit să îi mulţumeasca pe iubitorii de adrenalină. Nu vor lipsi nici comercianţii de obiecte  tradiţionale, bijuteriile lucrate manual, produsele de artizanat sau cele de sezon.

Dacă acest weekend este dedicat muzicii şi dansurilor populare, între 7 şi 9 octombrie  este rândul artiştilor de muzică uşoară să-i binedispună pe orădeni. Astfel pe scenă vor urca Fly Project, Şuie Paparude, Trupa Veche, VH2, Connect-R, Zdob şi Zdup.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite