Țăranii din Munții Apuseni învață să pună bazele unei afaceri, pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cooperativele, asociațiilede producători agricoli și crescătorii de animale din Munții Apuseni primesc sprijin pentru a se perfecționa în afaceri, prin intermediul unui proiect al Centrului pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor (CAPDD).

Cooperativele, fundațiile și asociațiile de producători agricoli sau crescători de animale și organizațiile non-profit, care doresc să pună bazele unei afaceri și să creeze locuri de muncă în pe teritoriul Munților Apuseni, primesc sprijin și consultanță în realizarea planurilor de afaceri și marketing, în cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni. Totodată, cei care pun bazele unor afaceri în Apuseni pot să adere la prima rețea națională de intreprinderi din zona Montană din România, rețea ce va fi creată prin intermediul proiectului lansat ieri de CAPDD. "Se au în  vedere intreprinderi care valorifică resursele locale, creează locuri de muncă decente, cresc calitatea forței de muncă, produc bunuri și servicii curate, la prețuri corecte în domenii ca: economia durabilă a pădurii, agricultura ecologică și procesare, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului natural și cultural și a tradițiilor, eco-turism", se arată într-un comunicat al CAPDD.

Înscrieri în proiect

 Pot participa la program persoane juridice din cadrul economiei sociale: cooperative, fundații și asociații, asociații de producători agricoli (pomicultori, cultivatori de fructe și legume etc.) sau crescători de animale, apicultori, obști, case de ajutor reciproc, alte organizații non-profit sau grupuri de inițiativă constituite de persoane care doresc să inițieze afaceri și să creeze locuri de muncă pentru ei și alți membri ai grupului lor, inclusiv ai unor grupuri defavorizate. Organizațiile trebuie să aibă sediul în satele de pe teritoriul Munților Apuseni și în imediata apropiere.  Cei interesați pot depune până la data de 5 iunie 2011 o cerere de participare la Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor, email: contact@capdd-bihor.org, telefon/fax: 0259472434, P-ța 1 Decembrie nr.4-6, et.1, cam.8, 410068, Oradea. Proiectul, în valoare de peste 11 milioane de lei, este finanțat din Fondul Social European.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite