Oradea: Portret/ Tania Vesi, între medicina tradițională și modernă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Portret/ Tania Vesi, între medicina tradițională și modernă
Oradea: Portret/ Tania Vesi, între medicina tradițională și modernă

Tania Vesi este un fiziokinetoterapeut curios. Ea a introdus pentru prima dată în Oradea câteva aparate medicale performante pentru îmbunătățirea sănătății.

Tania Vesi s-a îndreptat mai întâi spre contabilitate. „Am făcut școala de Contabilitate la influența părinților mei. Erau convinși că dacă am această specializare îmi voi găsi mai ușor de lucru”, povestește ea. În paralel a făcut și un curs de surori medicale. A lucrat mai mulți ani în comerț, în Craiova, iar apoi ca reprezentant al unei companii medicale din cauza căreia a ajuns în București.

Reflexoterapie

Tania Vesi a descoperit reflexoterapia întâmplător. „Am intrat în cabinetul unei firme, cu un personal deosebit. M-au cucerit și am decis să fac cursul de reflexoterapie, să-nvăț să fac masaj în talpă”, explică ea. I-a plăcut atât de mult încât în două săptămâni a învățat tot ce trebuia să acumuleze într-o lună și jumătate. Și a început să practice. „Primul pacient mi-a fost un actor de la Teatrul Constantin Tănase”, își amintește ea. A ajuns în Oradea ca șefă a punctului de lucru al Revital. Nu cunoștea deloc orașul, dar l-a îndrăgit foarte repede. După o haltă în domeniul contabilității la un post local de radio, a decis să se dedice reflexoterapiei. „Am decis și să urmez facultatea de medicină, când am văzut că îmi sunt recomandați pacienți la tratament și că am rezultate bune”, explică ea. Anul acesta va absolvi facultatea.

Pioner în aparatură specială

Tania Vesi a introdus în Oradea două aparate medicale speciale, unul pentru detoxifiere pe baza de apă și un pat de masaj cu pietre de jad. Aparatul de detoxifiere l-a descoperit într-un moment de cumpănă pentru familia ei, primul beneficiar fiindu-i propria mamă. Patul de masaj l-a descoperit în Timișoara, iar după o ședință a știut că îl vrea. I-a făcut bine. „Primii pacienți ai acestor aparate au fost membrii familiei mele. Am avut rezultate foarte bune în eliminarea toxinelor, tratarea afecțiunilor coloanei, dar și în combaterea depresiilor, insomniilor și multe altele”, povestește Tania Vesi. Cel mai mare succes îl are în continuare cu reflexoterapia. Prin masaj în talpă, ajută pacienții să scape de anxietate, depresie, insomnii, să le îmbunătățească circulația periferică, să amelioreze afecțiuni endocrine sau ginecologice. Are rezultate bune și în combaterea obezității prin acest tip de masaj. „Am mulți pacienți care vin să-mi spună că se simt mult mai bine după ce au încheiat ședințele, chiar dacă a trecut ceva timp de când le-au făcut”, spune ea cu satisfacție.

Profil:
Născută
La 1 decembrie 1976, Craiova
Studii
 Colegiul de Contabilitate Craiova, Facultatea de Medicină și Farmacie, Oradea
Familie
Căsătorită, un copil
Experiență
Fiziokinetoterapeut

Ce-i place:
 Tania Vesi iubește în egală măsură muzica și cărțile. Preferă cărțile biografice ale sfinților. Merge cu plăcere în pelerinaje la mănăstiri. Îi place să petreacă timp cu familia.
Ce nu-i place:
„Nu-mi plac oamenii care se cred Dumnezeu și cred că pot conduce totul”, spune Tania Vesi. Nu-i plac minciuna și ipocrizia.

Întrebări și răspunsuri:
- Cum descoperi “aparatele-minune”?
TV – Nu le-am căutat intenționat. Parcă mi-au fost trimise la momentul potrivit. Primul aparat când era mama bolnavă, al doilea când am avut eu niște probleme.
- Au grijă orădenii de sănătatea lor?
TV – Așa și-așa. Cei care au o situație financiară mai bună sunt mai atenți. Cei mai modești se trezesc doar când sunt bolnavi.
- Cum țineți în echilibru familia, cabinetul și facultatea?
TV – Foarte greu. Am noroc că soțul meu este foarte înțelegător și mă susține în ce fac. Băiețelul nostru le dă deja sfaturi pacienților și a decis că va fi medic pe salvare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite