Tânăra orădeancă Teodora Vaida a învins lupta împotriva cancerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodora Vaida (în stanga), alături de un voluntar al Asociației Little People și sora geamănă Adriana
Teodora Vaida (în stanga), alături de un voluntar al Asociației Little People și sora geamănă Adriana

Orădeanca Teodora Vaida (19 ani) este o învingătoare. Tânăra este una dintre cei care au reușit să învingă leucemia. A fost diagnosticată cu leucemie acută limfoplastică în luna mai 2003.

CITEȘTE ȘI

Cincisprezece copii ajung anual la Spitalul de Copii din Oradea cu cancer

 "Mi-au descoperit boala în stadiul în care avansa, însă am avut noroc că a fost descoperită la timp", povestește Teodora Vaida. Din 2003 până în 2007 a urmat un tratament dur la Oradea, Cluj și Timișoara. "Cea mai grea periodă a fost cea în care am făcut tratamentul cu citostatice", își amintește Teodora. Deși a trecut prin momente grele, Teodora nu și-a pierdut nicio clipă speranța.

A fost încrezătoate pe tot parcursul tratamentului și spune că acest lucru a ajutat-o foarte mult în lupta cu boala. "Nu m-am gândit niciodată de ce mi se întâmplă mie asta. Am știu doar că trebuie să înving boala", mărturisește supraviețuitoarea. Deși medicii nu i-au spus de ce suferă, ea a știut tot timpul cu ce are de luptat. "Bănuia ce are, dar nu a întrebat niciodată", a spus Adriana, sora geamănă a Teodorei, cea care i-a fost alături în momentele grele.

Adriana este cea care a ajutat-o pe Teodora și cu școala. Fiind gemene, cele două au fost mereu colege de clasă. "Am avut noroc cu sora mea care m-a ajutat să recuperez lecțiile", mărturisește Teodora. Încă de la început, Adriana i-a stat alături. "A fost groaznic. În primul an toată vara am stat cu ea în spital, de dimineața până seara", își amintește Adriana. Teodora este acum elevă în clasa a XII-a la Colegiul Economic Partenie Cosma.

Copiii care au supraviețuit cancerului s-au întâlnit astăzi la Forum Continental, în cadrul unui eveniment organizat de asociațiile Little People și Protejați Copiii. Din cei 106 de copii tratați din 1995 la Spitalul de Copii Oradea, 60% au reușit să învingă boala iar acum sunt sănătoși și duc o viață normală.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite