Tânăr trimis în judecată după ce şi-a înjunghiat un verişor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr în vârstă de 17 ani, din localitatea bihoreană Sânmartin, a fost trimis în judecată, după ce şi-a înjunghiat vărul de 19 ani.Incidentul a avut loc pe 25 iunie, iar victima necesită între 35 şi 40 de zile de îngrijiri medicale.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au finalizat cercetările şi l-au trimis în judecată pe un minor în vârstă de 17 ani din Sânmartin care şi-a înjunghiat vărul, în vârstă de 19 ani.

Potrivit procurorului Popa, inculpatul a atacat victima pe 25 iunie, în baia din locuinţa acestuia din urmă. "Cei doi aveau o relaţie apropiată, dar sunt şi rude îndepărtate. Declaraţiile inculpatului au fost contradictorii. Se pare că motivul ar fi fost dispariţia unor bijuterii din casa părinţilor inculpatului, dar ar fi fost vorba şi de mai multe bijuterii care au fost amanetate de cei doi şi care trebuiau recuperate", a spus procurorul Vasile Popa.

Procurorii au concluzionat că agresorul a acţionat cu premeditare. Înainte să se deplaseze la locuinţa din Oradea a victimei, tânărul de 17 ani i-a telefonat, pentru a se asigura că este acasă şi s-a înarmat cu un spray iritant lacrimogen şi cu un cuţit.

"Inculpatul a atacat victima în baie, în timp ce se spăla. Iniţial i-a pulverizat în faţă un spray cu piper, determinând astfel căderea la pământ, după care s-a urcat pe aceasta şi i-a aplicat două lovituri cu un cuţit cu lama de 22 cm în zona toraco-abdominală, loviturile fiind aplicate cu intensitate şi cauzând două plăgi penetrante care au pus în primejdie viaţa părţii vătămate", a mai spus procurorulVasile Popa.

Băiatul a fost externat din spital pe 5 iulie şi a primit între 35 şi 40 de zile de îngrijiri medicale.

Agresorul a fost prins la scurt timp, fiind reţinut iar ulterior arestat preventiv pentru 19 zile de Tribunalul Bihor, pentru tentativă de omor calificat.

"De menţionat este că urmărirea penală s-a desfăşurat cu celeritate, aspect datorat profesionalismului manifestat de către procurorul Alin Leucea, care a instrumentat cauza, şi de echipa de poliţişti din cadrul IPJ Bihor - Serviciul de Investigaţii Criminale" a mai afirmat Popa

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite