Tânăr petrolist, anchetat pentru un tun cu file CEC de peste 170.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au început urmărirea penală împotriva lui Sebastian Popovici, un bihorean în vârstă de 32 ani, din localitatea Marghita, pentru înşelăciune. Sebastian Popovici, în calitate de asociat unic şi administrator al societăţii comerciale Sebatim Transcom SRL Marghita, este acuzat că a înşelat o firmă orădeană de la care a achiziţionat produse petroliere, plătind în schimb c

Potrivit informaţiilor transmise de către agent principal de poliţie Ioana Lascău, purtător de cuvânt la Inspectpratul de Poliţie al Judeţului (IPJ)  Bihor, acesta este suspectat că, în cursul lunii februarie a acestui an, i-ar fi indus şi menţinut în eroare pe reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, de la care a achiziţionat, în baza unui contract de vânzare - cumpărare, produse petroliere. „Pentru plata produselor livrate, în valoare de 67.000 lei, suspectul ar fi completat un ordin de plată, care s-a dovedit a fi fictiv.

Ulterior, acesta ar fi emis şi o filă CEC, pentru o sumă de peste 84.000 de lei şi un bilet la ordin pentru o sumă de peste 93.000 de lei, în favoarea aceleaşi societăţii comerciale orădene. Instrumentele de plată emise au fost refuzate la decontare din cauza lipsei totale de disponibil în contul bancar", a precizat Ioana Lascău.

Prejudiciu greu de recuperat

Prejudiciul total cauzat societăţii comerciale depăşeşte 178.000 de lei şi nu a fost recuperat, deocamdată. „Poliţiştii de investigare a fraudelor din Bihor continuă cercetările cu suspectul în stare de libertate, pentru documentarea întregii sale eventuale activităţi infracţionale şi pentru recuperarea prejudiciului", a mai spus Ioana Lascău.

În ultima perioadă, poliţiştii de investigare a fraudelor se confruntă cu tot mai multe cazuri de înşelăciune şi evaziune, care au ca protagonişti oameni de afaceri tineri, care nu au proprietăţi pe numele lor, fapt care face tot mai greu de recuperat prejudiciile aduse

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite