Tânăr orădean cercetat pentru evaziune fiscală de aproximativ 100.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul unei societăţi orădene este suspectat de poliţiştii de investigare a fraudelor că a păgubit statul cu aproape 100.000 de lei, prin evaziune fiscală prin comercializare de mașini second-hand.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poiliție al Județului (IPJ)  Bihor au început miercuri urmărirea penală faţă de un orădean în vârstă de 27 de ani, suspectat că, în perioada aprilie 2008 - decembrie 2009, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile achiziţiile intracomunitare de mărfuri (autoturisme second - hand) din Germania şi Austria. „Bunurile au fost ulterior comercializate către diferite persoane fizice din județ, iar operaţiunile respective nu au fost evidenţiate în contabilitatea societăţii şi nu au fost declarate organului fiscal", informează Ioana Indrieș, reprezentanta IPJ Bihor.

În libertate

De asemenea, acesta este suspectat că în aceeaşi perioadă ar fi  comercializat către mai multe societăţi comerciale şi alte bunuri în valoare totală de 98.416, iar operaţiunile respective nu au fost declarate organului fiscal şi nu au fost evidenţiate în contabilitatea societăţii. Tânărul este cercetat în stare de libertate.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite