Tânăr afacerist, urmărit penal pentru evaziune fiscală de aproape un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 24 de ani din Oradea este urmărit penal după ce, în calitate de administrator de firmă, a prejudiciat bugetul de stat cu peste 3.800.000 lei, prin evaziune fiscală. Tânărul întreprinzător a efectuat achiziţii intracomunitare pe care nu le-a înregistrat în evidenţele contabile, în parteneriat cu „firme fantomă" din Ungaria.

Orădeanul este suspectat că, în perioada 2008 - 2009, în calitate de administrator al unei firme de intermedieri în comerţul cu produse alimentare şi nealimentare, cu sediul într-un apartament din centrul oraşului Oradea, ar fi efectuat, în mod repetat, achiziţii intracomunitare de bunuri destinate comercializării pe teritoriul ţării, pe care nu le-ar fi înregistrat în evidenţele contabile şi nici nu le-ar fi declarat organelor fiscale. „Acesta este bănuit că ar fi stabilit legături cu societăţi comerciale de pe teritoriul Ungariei, care la rândul lor ar fi înfiinţat firme ,,tip fantomă", prin intermediul cărora ar fi efectuat livrări intracomunitare către societatea din România", a spus Ioana Lascău, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor.

Cercetat în libertate

Prejudiciul total provocat astfel bugetului consolidat al statului depăşeşte 3.870.000 de lei, reprezentând TVA şi impozitul pe profit. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările cu suspectul în stare de libertate, în vederea documentării întregii sale eventuale activităţi infracţionale şi pentru recuperarea întregului prejudiciu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite