Tânăr afacerist din Oradea, reținut în arest pentru evaziune de 70.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădeanul, în vârstă de 27 de ani, este suspectat că a prejudiciat bugetul de stat cu peste 320.000 lei prin evaziune fiscală, cu produse petroliere. Acesta a fost reţinut astăzi de către poliţiştii bihoreni, urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă 29 zile.

Potrivit informațiilor transmise de către Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor l-au reţinut astăzi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Bihor, pentru o perioadă de 24 de ore,  pe orădeanaul P.G.A. (27 ani), cercetat penal din cursul lunii octombrie 2011, pentru  evaziune fiscală. „Cel în cauză este acuzat că, în perioada iulie 2010 - martie 2011, în calitate de administrator şi asociat unic al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, ar fi efectuat, în mod repetat, diverse operaţiuni comerciale cu produse petroliere, fără a le înregistra în evidenţa contabilă a firmei şi fără a le declara organelor fiscale", a spus Alina Dinu.

Sediu fictiv

Totodată, orădeanul e suspectat că, pentru a sustrage societatea comercială pe care o administrează de la eventualele verificări ale inspectorilor fiscali, ar fi stabilit şi declarat sediul social al firmei la o locaţie din Oradea în care, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că nu desfăşura nicio activitate. „Prejudiciul total provocat astfel bugetului consolidat al statului este de peste 324.000 lei", a spus Alina Dinu. Poliţiştii de investigare a fraudelor urmează a-l prezenta pe suspect la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă 29 zile. Cercetările în cauză continuă pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a suspectului şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului provocat bugetului de stat.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite