EUROVISION 2011 TVR nu are bani pentru taxa de înscriere la Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul sexual iscat în jurul solistului Hotel FM David Bryan a pus pe fugă sponsorii Eurovision, iar TVR nu mai are banii necesari pentru taxa de înscriere la concurs. Marina Almășan, coordonatorul Eurovision, a declarat că după apariția pe internet a filmulețelor explicite din dormitorul lui David Bryan, sponsorii s-au retras din cursa pentru Eurovision.

David Bryan a "încins" lumea, dar rămâne în cursa pentru Eurovision. Vezi cine e de partea lui!

David Bryan, solistul Hotel FM, rămâne în cursa pentru Eurovision după ce a dovedit, în urma unei dezbateri ce a avut loc la TVR, că are sprijinul necesar pentru a nu fi retras din concurs, după ce au apărut pe internet și în presă filmulețe cu el și prietena lui, în timp ce făceau sex. "Băiatul a fost dat peste cap, nu a mai putut să repete, îi este ruşine că a pus TVR şi a pus românii într-o situație jenantă. Finanţatorii lui au zis că datorită ziarului nu mai pot să-şi asocieze imaginea cu Eurovision şi el a pierdut sponsorii", a declarat Marina Almăşan, coordonatorul Eurovision, sâmbătă, în timpul emisiunii în care s-a dezbătut scandalul în care este implicat David Bryan. Ea a confirmat pentru Adevărul de Seară Oradea că situația este destul de gravă, la ora actuală. "Deocamdată nu avem cu ce să plătim taxa de înscriere a României la Eurovision, care este de 100.000 de euro. S-ar putea să ne pregătim degeaba", a spus Almășan."Suma de care am fost privați este una foarte mare", a mai adăugat coordonatorul Eurovision, care a refuzat să spună suma exactă pierdută în urma scandalului.

Sexul online l-ar putea elimina pe David Bryan din echipa Eurovision

Compozitorul și liderul trupei, Gabriel Băruță, a declarat că se poartă negocieri cu noi posibili sponsori, însă recunoaște că situația este destul de neplăcută. "Este o mare problemă pentru noi. Hai că peste scandaluri reușim să trecem. Ne-au făcut un mare deserviciu", a spus Băruță. "Vom vedea ce se va întâmpla. Se duc negocieri și alți posibili sponsori. Avem foarte mare nevoie de bani", a mărturisit liderul trupei. Marina Almășan a spus că deocamdată nu știe cum se va rezolva problema taxei pentru concurs.

"Datoria noastră este să facem rost de bani"

Marina Almășan, coordonatorul Eurovision.

Încep turneul european

În ciuda problemelor, băieții de la Hotel FM continuă să se pregătească pentru concurs și miercuri vor începe turneul de promovare a melodiei "Change", în Europa. "Hotel FM începe turneul, care este organizat de TVR și care va suporta toate cheltuielile", a precizat Marina Almășan. "Miercuri seara vom fi prezenți la Sofia, în Bulgaria, la selecția națională pentru Eurovision, iar în weekend la Chișinău", a declarat Gabriel Băruță, liderul trupei Hotel FM.



Hotel FM la filmarea videclipului pentru piesa "Change"


image

Îl susțin pe David Bryan

El a precizat că cel mai important lucru e faptul că David Bryan și trupa au susținerea necesară pentru a trece cu bine de această perioadă. "S-a exagerat cu tot acest scandal. Important este că cei care au ceva de spus în domeniu sunt de partea noastră și de partea lui David", a spus Băruță.

"În calitate de lider al acestui proiect n-aș fi agreat sub nici o formă înlocuirea lui Dave. El a fost și va rămâne pentru mine, întotdeauna, un om de bază și un om de încredere. Nu mă privește viața lui personală așa cum n-ar trebui să privească pe nimeni, iar calitățile artistice n-au cum să-i fie contestate. Acest scandal nu este altceva decât un vârtej de percepții subiective și răuvoitoare asupra vieții personale a artistului David Bryan", a scris Gabriel Băruță pe forumul Eurovision.

"Eurovisionul este un concurs internațional, iar dintr-o perspectivă globală asupra mentalităților și percepțiilor morale, putem observa diferențe foarte mari în modul de exprimare sexuală. Suntem mulți care probabil din pudoarea pe care am moștenit-o din educație nu am fi avut curajul să împărtășim cu altă persoană o experiență sexuală, dar repet, David a avut un dialog privat chiar dacă el e și visual, nu doar auditiv. David este al nostrum, cu bune, cu rele, la fel cum suntem fiecare dintre noi și trebuie să îi oferim încredere, un cadru în care trebuie să simtă că are de ce să lupte și să dea totul pe scenă la Dusseldorf", a mai adăugat compozitorul și liderul Hotel FM. "Este o presiune foarte mare pe el. Trebuie să-l ajutăm să cânte bine, să ne reprezinte bine şi să fie puternic pe scenă", a precizat coordonatorul Eurovision.

După emisiune de sâmbătă, David Bryan a postat un mesaj pe contul de Facebook. "Vă mulțumesc tututor pentru spijin. Văd acum că România face o mare schimbare și este minunat să văd că sunt și oameni buni aici. Binele învinge întotdeauna în final. Încă o dată, mulțumesc România! Te iubesc din tot sufletul. Să câștigăm Eurovisionul. Încă un an și voi avea pașaport românesc", a scris artistul britanic.


Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite