TOP FACULTĂȚI: Candidații din Oradea se bat pentru un loc la Medicină, Științe Economice și Științe Socio Umane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei peste 4.000 de candidați care s-au înscris la Universitatea Oradea, 2.000 au optat pentru Facultatea de Medicină, Facultatea de Științe Socio-Umane  și Facultatea de Științe Economice. Tinerii sunt convinși că în Oradea se poate face școală cu adevărat și spun că și-au ales domeniile în care cred că pot face performanță.

Universitatea din Oradea își numără bobocii la finele primei sesiuni de admitere din 2011. Cele trei facultăți care au adunat cele mai multe candidaturi din partea absolvenților sunt Facultatea de Medicină, cu peste 800 de înscriși, Facultatea de Științe Socio-Umane, cu peste 700 de înscriși  și Facultatea de Științe Economice, cu peste 500 de candidați. "Acest top nu este o surpriză pentru noi. Cele trei facultăți au fost mereu favorite, singurul lucru care diferă de la un an la altul fiind ordinea în care se clasează în top 3", spune Olimpia Popoviciu, purtătorul de cuvânt al Universității din Oradea.

Planuri amănunțite pentru viitor

Tinerii care s-au înscris la facultățile de top știu din anii de școală care le sunt prioritățile. Adrian Sfârlea este unul dintre orădenii care a optat pentru Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea după ce și-a construit un adevărat "plan" de viață. "Fac kung-fu de un an. Este un sport în care trebuie să-ţi cunoşti foarte bine corpul pentru a şti cum să-l foloseşti în luptă. Aşa m-am decis să învăţ mai multe despre corpul uman, prin kinetoterapie", a spus tânărul.
 „Rămân în Oradea pentru că aşa am şanse să practic acest sport de performanţă în paralel cu şcoala. Sunt puţine sponsorizări şi banii economisiţi pentru că rămân acasă îi pot folosi pentru deplasări şi competiţii", a spus Adi.

Citește astăzi în Adevărul de Transilvania ce șanse de angajare au acești studenți
și ce spun foștii absolvenți și ai acestor facultăți!

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite