TINERE ŞI NELINIŞTITE Orădence tinere, cercetate pentru delapidare şi înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ)  Bihor lucrează la două dosare care au ca protagoniste femei de aproximativ 20 de ani, din Oradea. Una a furat de la o casă de schimb de valutar, iar cealaltă şi-a luat maşină prin leasing, deşi nu avea bani.

Potrivit informaţiilor transmise de către Alina Dinu, purtător de cuvânt la IPJ Bihor, M.S., în vârstă de 22 de ani, din Oradea, este cercetată pentru delapidare. „Tânăra este acuzată că, în cursul lunii octombrie 2010, în calitate de casier la punctul de lucru al unei societăţi comerciale care are ca obiect de activitate schimbul valutar, şi-a însuşit peste 25.500 de lei provenind din operaţiunile de schimb valutar, bani pe care îi gestiona conform atribuţiilor de serviciu", a spus Alina Dinu. Dosarul tinerei a fost înaintat luni Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a suspectei.

Ţeapă de 28.000 de euro

Tot ieri, poliţiştii au început urmărirea penală faţă de A.I., de 23 de ani, din Oradea. „Aceasta este suspectată că, în calitate de administrator al unei firme bihorene, i-ar fi indus şi menţinut în eroare pe reprezentanţii unei societăţi de leasing financiar. La 27 noiembrie 2009 suspecta a încheiat un contract de leasing cu respectiva societate, prin care i s-a transmis dreptul de folosinţă asupra unui autoturism. În acest sens, tânăra e acuzată că a prezentat societăţii de leasing o situaţie de fapt nereală, conform căreia firma pe care o administra este solvabilă, în vederea obţinerii pentru sine a unui folos material injust", a relatat Alina Dinu.

Bilete la ordin

Totodată, pentru a-i determina pe reprezentanţii firmei de leasing să încheie contractul de leasing financiar, suspecta le-a predat patru bilete la ordin în alb, emise de firma pe care o administra, cu titlu de garantare a unor plăţi ulterioare, unul dintre acestea fiind refuzat la plată pe motiv de lipsă disponibil în cont. „Prejudiciul total cauzat astfel este de aproximativ 28.000 Euro", a spus Alina Dinu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite