TIMP LIBER: Weekend de animaţie şi rock la Oradea la festivalul Yoshicon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că deja în Oradea există fan cluburi ale pasionaţilor de animaţie, studenţii au decis sărbătorească animaţia prin jocuri, competiţii şi muzică. Prima convenţie de anime din Oradea, numită „YoshiCon!”.

Va începe sâmbătă dimineaţa, la ora 10.00, la Liceul Teoretic „Ady Endre”. Evenimentul este organizat în premieră de Uniunea Studenţilor Maghiari din Bihor şi cuprinde distracţii pentru orădenii de toate vârstele.
„Este un eveniment internaţional interactiv, care se va desfăşura pe parcursul unei zile întregi. Scopul principal al acestei zile este de a activa comunitatea din Oradea interesată de anime – manga”, spune Magyar Ottilia Réka, unul dintre organizatorii evenimentului. Pentru că vor să transforme festivalul în unul dintre cele mai importante evenimente de gen din ultimii ani, organizatorii au pus la cale un program bazat pe diversitate. Orădenii pot vedea demonstraţii de arte marţiale, pot urmări prezentări care să le dezvăluie amănunte neştiute ale culturii japoneze sau se pot delecta cu proiecţii de animaţie.


Atfer party Cu Plumb


Din program nu vor lipsi jocurile şi concursurile la care sunt provocaţi toţi participanţii. „Sunt fan animeuri de patru ani şi mă bucur că avem şi noi un eveniment dedicat animaţiei japoneze. În ţările vecine sunt foarte multe evenimente de acest gen, cu foarte mulţi vizitatori”, spune unul dintre orădenii pasionaţi de anime, Levente Doczi. Festivalul va fi încheiat în forţă cu un After Party care are în prim plan concertul formaţiei orădene de rock „Cu plumb”. Dincolo de propriul repertoriu, formaţia va interpreta şi câteva melodii din animeurile cele mai cunoscute şi îndrăgote de fani. În cadrul petrecerii, tinerii sunt invitaţi să danseze pe muzică J-Rock/pop şi visual-kei. Distracţia va începe la ora 22.00 şi se va încheia duminică dimineaţă, la ora 3.00.
Orădenii care vor să participe la întreg festivalul trebuie să achite o taxă de intrare de 25 de lei. Aceia care se simt atraşi doar de After Party, pot petrece o noapte rock pentru suma de cinci lei.

Scurt-metraje pentru toţi, la Festivalul „BuSho”

Cinefilii orădeni se mai pot bucura astăzi de filmele prezentate la Cinema Libertatea, în cadrul festivalului de scurt-metraje „BuSho”, adică Budapesta Short. Festivalul maghiar a luat fiinţă în 2004, astfel încât anul acesta 500 de tineri din peste 50 de ţări şi-au înscris filmele în concurs, la secţiunile animaţie, ficţiune şi experimental. Dintre acestea, 85 au fost selectate pentru a fi vizionate în cadrul Festivalului. Până la orele 23.00, cu sprijinul asociaţiei Metrion, orădenii vor putea viziona gratuit filme înscrise în concurs, dar şi scurt-metraje apreciate deja la festivaluri internaţionale, precum Brest, Brno16, CologneOFF, Shqip şi Nachalo. Claudia Vidican

Premieră Step Up – Dansul Dragostei

Orădenii pot viziona mâine la cinema, a treia franciză din Step Up, de această dată în 3D. Povestea dansului urban se extinde la nivel global, cu o nouă situaţie impresionantă despre dragoste, visuri şi trupuri în mişcare, cu un plus de emoţie, pasiune şi suspans conferite de tehnologia 3D de vârf. Personajul principal masculin, Luke, este un dansator de street-dance, orfan, care încearcă cu disperare să nu fie evacuat din adăpostul său: un depozit dărăpănat care este refugiul dansatorilor. Florina Şandor

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite