TIMP LIBER: Minivacanţa de 1 Mai, petrecută la picnic, la ştrand sau în club

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii din vestul ţării au la dispoziţie oferte tentante pentru a sărbători tradiţionalul 1 Mai în aer liber. Mititeii şi berea se pot servi anul acesta în cele mai variate locaţii, pentru ca şi cele mai rafinate gusturi să fie satisfăcute.

Parcul Acvatic Mediteranean din Debreţin vine cu oferte menite să-i ispitească pe locuitorii din Vest să-şi petreacă zilele libere de 1 Mai, la ştrand. În acest weekend, ştrandul are promoţii la cazare pentru cei cei care merg în grupuri de mai multe persoane. Preţurile pornesc de la 90 de euro pentru două nopţi de cazare, cu două mese incluse şi intrare gratuită la bazinele din cadrul complexului. Persoanele care vor un weekend de 1 Mai la munte pot alege Defileul Crişului, unde mai multe firme organizează activităţi în aer liber, de la rafting la kayaking sau căţărat. „Această perioadă este ideală pentru o tură de rafting. Cel mai scurt traseu, cuprins între Peştera Vânturilor şi Vadu Crişului, costă 120 de lei de persoană. Un traseu de 22 de kilometri costă 180 de lei de persoană, iar cel mai lung, de 40 de kilometri, costă 210 lei“, a declarat Claudiu Someşan, reprezentantul unei firme care organizează astfel de ture.

Băi termale şi concerte
Minivacanţa de 1 Mai îi întâmpină pe reşiţeni cu două mari evenimente. În timp ce la Gârnic are loc Festivalul de Rock, la Băile Herculane se desfăşoară un concurs de escaladă. Festivalul de la Gârnic îi aşteaptă pe iubitorii de aventuri cu o mulţime de surprize. Cazarea costă între 20 şi 50 de lei de persoană, iar locurile de campare cu cortul sunt suficiente. „Abia aşteptăm să venim din nou în faţa publicului din Caraş-Severin, mai ales că am observat că aici sunt mulţi fani ai genului pe care îl abordăm“, a spus Mădălina Costinescu, managerul proiectului MotorAct din Bucureşti. Pentru bănăţenii care vor să petreacă sfârşitul de săptămână la Băile Herculane, cazarea variază între 60 şi 220 de lei de persoană.

Nici arădenii nu duc lipsă de oferte pentru 1 Mai. Ştrandul se deschide şi vine de această dată cu apă termală în bazine. Duminică, Ştrandul Neptun va fi gazda celei de-a VII-a ediţii a Festivalului de Muzică Folk, care în acest an îi va avea ca invitaţi speciali pe Nicu Alifantis şi Ilie Stepan. Pentru pasionaţii de bolizi, pe pista aeroportului, piloţi din toată ţara se vor întrece în prima etapă din Campionatul Naţional Drag Racing Arad.

Petreceri nocturne
Ca în fiecare an, de 1 Mai, malurile Lacului Cinciş de la marginea Hunedoarei vor fi aglomerate de petrecăreţi. „Este locul ideal pentru hunedorenii care vor să se bucure de ieşirea la aer liber”, susţine Alicia Miheţ, administratorul unei pensiuni din zonă. Preţurile la cazare în căsuţele de pe lac încep de la 20 de lei de persoană, iar pentru hunedorenii mai puţin pretenţioşi, malurile apei pot deveni locuri ideale pentru amplasarea corturilor.

image

Mai multe discoteci îşi anunţă deschiderea cu ocazia zilei de 1 Mai. Devenii sunt invitaţi în weekend pe platoul de la marginea Pădurii Bejan, la serbările câmpeneşti organizate de primărie. Sâmbătă, de la ora 17.00, pe scenă vor urca interpreţii Adnana Olariu, Alexandra Stroiescu şi formaţiile Green Band, Non Profit şi Topaz. Seara se va încheia cu o discotecă în aer liber. Ziua de duminică este rezervată folclorului autentic. Atmosfera va fi întreţinută de Ansamblul Silvana din Deva şi de artiştii Lucian Drăgan şi Pera Bulz, împreună cu Taraful de la Vaţa.

Călărie şi fete frumoase
Sute de timişoreni sunt aşteptaţi duminică la Cupa Primăverii de Echitaţie, cea care deschide  competiţiile hipice din acest an în Timiş. În cele două zile ale evenimentului,  spectatorii vor fi invitaţi la plimbări gratuite pe caii Bazei Hipice.

Timişorenii care aleg să sărbătorească în oraş au la dispoziţie petreceri tematice în cluburi, cu muzică live, darts sau karaoke cu hituri pregătite special pentru 1 Mai. Iarba verde este redefinită într-un club timişorean unde distracţia începe de dimineaţa, odată cu deschiderea ştrandului. Tot de 1 Mai, nouă tinere sexy şi dezinhibate pornesc în ţinute „office pentru capitalişti” şi defilează cu bucurie pentru Ziua Muncii, vizavi de o fabrică comunistă din Timişoara.

Ciclism la Arad, Timişoara şi Deva
Iubitorii sportului pe două roţi vor lăsa grătarele şi micii deoparte, pentru o întrecere cu bicicleta. Crosul de la Deva – Certej îi aşteaptă pe hunedoreni, în timp ce timişorenii pot pedala cu cei de la „Verde pentru biciclete” în cadrul primei ture cicliste bănăţene din acest an. Arădenii pot participa la „Cupa Aradului la Ciclism”. (Georgiana Anghel, Adrian Todor, Daniel Guţă, Ana-Maria Stoica, Mianda Mladin)

image
Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite