TIME OUT: Weekend de poveste cu show-uri gratuite pentru orădenii de toate vârstele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Lungu asigură buna dispoziție a celor mici
Igor Lungu asigură buna dispoziție a celor mici

Orădenii se pot bucura de un weekend deosebit,în care filmele, spectacolele de teatru și reprizele de joacă vor încânta amatorii de distracții. Începând de vineri seara, publicul e așteptat cu mic, cu mare în Era Shopping Park la piese de teatru, vizionări de filme și, nu în ultimul rând, la joacă!

Accesul la evenimente este gratis, iar jocurile copiilor sunt răsplătite cu vocuhere. Distracția ia startul vineri seara, la ora 19.00, cu un spectacol dedicat adulților. Improvizații printre rafturi, replici spumoase și actori talentați vor întreține atmosfera într-un show de Stand Up Comedy.

Sâmbăta e zi de joacă
 
Ziua de sâmbătă îi are în prim plan pe copiii amatori de competiții. Începând cu ora două, prichindeii sunt invitați la o nouă ediție  concurs de ping-pong.  Echipele vor fi formate exclusiv din tătici și băieții lor. Marii câștigători ai voucherelor, vor fi desemnați duminică, 21 martie. Aceia care nu au câștigat se pot înscrie în nou concurs care se lansează la finele lunii martie. „Goana după iepurași" presupune ca micuții să descopere cartonașe cu personaje de desen animat ascunse în complex. În schimbul lor, iepurașul îi va premia cu daruri pascale specifice. Până la următorul concurs însă, micuții pot face surprize foto părinților. Ei se pot fotografia în spatele unui carton pe care este desenată o mașină de curse.

Duminica videoteca e gratuită

Ziua de duminică este dedicată cinefililor. Acolo unde orădenii obișnuiesc să-și bea cafeaua, organizatorii vor improviza un cinema. Primii serviți sunt tot prichindeii. Ei se vor putea bucura de la ora 11.00 de filmul de desen animat „Robin Hood". Adulții sunt așteptați la film începând cu ora 18.00 , când va rula „Totul despre sex". La finele vizionării, orădenii au ocazia de a-și spune părerea despre subiect, regie, sau prestația actorilor, în cadrul unui „cenaclu" organizat ad-hoc.


Recomandări pentru acest sfârșit de săptămână

Vineri, ora 18.00

„Pescărușul" pe scena orădeană
Deși piesa „Pescărușul a fost gândită ca o comedie, spectacolul sensibilizează pe fondul iubirii neîmplinite și a viselor care eșuează în impact cu realitatea. Personajul principal, Nina Zarecinaia, vrea să schimbe viața de la țară într-o carieră fulminantă de artistă completată printr-o iubire perfectă. În jurul ei, se creează un triunghi amoros cu final tragic.
 Pentru montarea piesei, teatrul a colaborat cu regizorul Linas Zaikauskas și cu scenografa Margarita Misyukova, ambii angajați ai teatrului Stari Dom și celebri pentru montările din Europa. Piesa se va juca la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Sâmbătă, ora 15.30

Invitație la circ
Cel mai mare circ acvatic din Europa, Circul Belluci, celebru pentru numerele de excepţie şi animale dintre cele mai rare, își așteaptă cu drag spectatorii sâmbătă, începând cu ora 15.30. Orădenii pot să urmărească un spectacol care reprezintă o combinaţie între teatru, dans şi circ și expoziţie de animale. Tariful este între 25 și 35 de lei.

Duminică, ora 18.00

Uciderea lui Gonzago

Piesa, prezintă o versiune alternativă a evenimentelor care au loc la curtea regală a Danemarcei. Atunci când Hamlet se hotărește să demaște uciderea regelui, pusă la cale cu mârșăvie de mama sa și tatăl său vitreg, el apelează la trupa de actori sosită la curtea regală. Prin procedeul „teatrul în teatru",  piesa urmărește intrigile de culise ale actorilor puși de Hamlet să reediteze crima. Intrigile, conflictele care zdruncină nobilimea-spectactor și trupa de artiști, se materializează prin arestarea actorilor, pe motiv că fac complot antiregal. Spectacolul se joacă la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite