TENDINȚE Globuri realizate manual, în care se pot pune cadouri, perfecte pentru un brad eco

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Postole prezintă tendințele în materie de podoabe de brad
Gabriela Postole prezintă tendințele în materie de podoabe de brad

În acest an, cuvântul „ecologic" este la ordinea zilei, fie că este vorba despre bradul de Crăciun în sine, fie despre ornamentele cu care este împodobit. De la înlocuirea cu leduri economice a beculețelor clasice, care „mâncau" energia, la cumpărarea globurilor confecționate manual în detrimentul celor fabricate „la bandă", totul concură la un Crăciun Eco.

 „Globurile confecționate prin aplicarea tehnicii decupaj, din polistiren pe care se aplică un șervețel, se pictează și se ornează cu fundițe, s-au vândut foarte bine în acest sezon", a spus Gabriela Postole, artist specializat în bijuterii fantezie și ornamente. Prețurile globurilor „handmade" oscilează între 6.5 lei și 20 de lei. „Cele mai scumpe au fost și cele mai mari, de 20 de centimetri, care se puteau deschide, punându-se cadouri în interior", a spus Gabriela. Beteala care împodobea bradul clasic de Crăciun dispare în acest sezon. „În loc de beteală se pot folosi fundițele, care costă 1,5 lei bucata", a spus specialista în decorațiuni.

Brad artificial sau în ghiveci

Nici bradul nu mai este cel clasic, tăiat din pădure și adus să înmiresmeze casa, în seara de Ajun. „Anul acesta s-au vândut foarte bine brazii ecologici, în ghiveci, care pot fi plantați în curte și refolosiți anul următor", a spus Popper Zoltan, comerciant de brazi de import. Tot pe principiul ecologiei, orădenii au cumpărat, mai mult decât în alți ani, brazi artificiali. „Zilele acestea am vândut un număr record de brăduleți artificiali. Ni s-a epuizat stocul de două ori", a spus Magdalena Bonchiș, vânzătoare la un supermarket.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite