Sute de polițiști supraveghează șoselele și locurile publice din Bihor, până după Rusalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada Rusaliilor, polițiștii vor supraveghea locurile aglomerate, lăcașurile de cult, șoselele și centrele comerciale, pentru a prevenii furturile și incidentele în perioada sărbătorii.

Peste 500 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor vor ieși în stradă, în perioada 21-25 mai. "În toată această perioadă, pentru asigurarea climatului de normalitate şi siguranţă  publică, prevenirea şi combaterea criminalităţii, poliţiştii bihoreni vor acţiona în sistem integrat, în echipe mixte, alături de forţele de ordine publică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor, Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor, urmând a fi efectuate controale în locurile şi zonele de interes operativ din mediul urban şi rural", a declarat inspector principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Potrivit sursei citate, poliţiştii bihoreni vor acționa în locurile aglomerate, în care urmează să se desfăşoare slujbe religioase şi activităţi culturale, sportive, de agrement, discoteci, pentru prevenirea furturilor și violențelor.  "Se va acţiona astfel, în sistem integrat, pentru combaterea infracţionalităţii stradale, traficului şi consumului de droguri, prostituţiei şi proxenetismului, identificarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii", mai spune Alina Dinu.

Oamenii legii vor patrula și în zona bisericilor, pentru a speria hoții de buzunare și pentru a prevenii profanarea lăcașurilor de cult. "Poliţiştii bihoreni urmează să sporească controalele desfăşurate la societăţile comerciale, în special la cele care colectează şi transportă valori monetare, precum unităţile bancare, hipermarketurile, pentru a verifica modul în care se respectă prevederile legale privind paza obiectivelor şi sistemele de pază", a subliniat reprezentantul IPJ Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite