Sute de locuri de parcare în cartiere și străzi mai bune pentru orădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Cazaban
Strada Cazaban

Primăria Oradea a anunțat ieri care este stadiul lucrărilor de pe străzile Cazaban, Principatelor Unite, Horia, Podului, Călugăreni și Italiană. De anul viitor, locuitorii din vecinătatea acestor zone vor avea străzi mai bune, locuri de parcare între blocuri și spații verzi.

Locuitorii de pe strada Cazaban au parcări noi, în jurul blocurilor. "Lateral părţii carosabile au fost amenajate parcări, valoarea totală a lucrărilor executate fiind de 1.476.876 lei", se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea. La extinderea străzii Principatelor Unite încă se mai lucrează, însă autoritățile mai au de rezolvat problema exproprierilor din zonă. "Recepţia finală urmează să fie făcută în primăvara anului viitor, deoarece în proiectul de execuţie este cuprinsă şi amenajarea spaţiilor verzi", se mai arată în document.

Încep lucrările pe Horia

Municipalitatea urmează să înceapă lucrările şi pe strada Horia. În prima fază vor fi executate lucrările de canalizare şi alimentare cu apă, urmând ca în primăvară să începă lucrările de asfaltare. "Pe strada Podului se lucrează momentan la parcări, cele 348 de locuri de parcare urmând să fie gata până la sfârşitul lunii octombrie. Municipalitatea a plantat în această zonă o perdea de arbori", se arată în comunicatul PMO.  
Pentru a face loc parcărilor, în zona străzilor Călugăreni - Italiană au fost demolate garajele, creându-se astfel 181 de noi locuri de parcare. În spaţiile amenajate la căpătul parcărilor se vor planta arbori, pentru a mări suprafaţa spaţiului verde din zonă.

Va lega Nufărul de zona Universității

Primăria a început lucrările de prelungire a străzii Toamnei. „Aceasta va deveni o arteră importantă ce va duce la descongestionarea traficului, prin faptul că va lega cartierul Nufărul de zona Universităţii Oradea şi de zona centrală. De o parte şi de alta a Cimitirului Municipal se vor realiza parcări. Lucrările la această nouă stradă vor fi finalizate în vara anului viitor", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite