Sute de locuri de parcare și un baraj pe pârâul Andona se amenajează în Nufărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a decis să facă câteva investiții în zona Nufărul. Orădenii vor avea 500 de locuri de parcare noi,  se face sistemul de colectare a apelor pluviale pe străzile Meiului, Leonardo da Vinci și Liszt Ferenc.  De asemenea, se amenajează un baraj pentru pârâul Andona care va atenua viiturile.

Primarul Ilie Bolojan i-a anunțat pe orădenii din cartierul Nufărul care sunt investițiile care se fac în această zonă.
Astfel  se amenajează malul pârâului Andona.  Se amenajează un baraj care va atenua viiturile, iar pe primul tronson al pârâului Adona va păstra un canal deschis.

Momentan în zona Văii Adona se lucrează la terasamente, iar deasupra acestora va rămâne o suprafaţă, care va fi amenajată de municipalitate cu spaţii verzi, locuri de joacă şi parcări.

Proiectul presupune realizarea a aproximativ 500 de locuri de parcare, realizarea sistemului de iluminat public aferent acestora, dar şi a sistemului de colectare a apelor pluviale pe străzile Meiului, Leonardo da Vinci respectiv zona străzii Liszt Ferenc.

Nu în ultimul rând se finalizează lucrările la noul pod peste Peţa. Acesta face legătura între strada Vaporului - strada Toamnei - strada Atelierelor, care în perioada imediat următoare vor fi asfaltate şi vor lega zona Nufărul- Aleea Salca de drumul de centură şi zona universităţii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite