Sute de orădeni s-ar putea angaja la un furnizor de echipamente pentru industria spațială și militară a SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parteneriatul a fost semnat la sfârșitul săptămânii trecute
Parteneriatul a fost semnat la sfârșitul săptămânii trecute

Primăria Oradea a semnat un contract cu americanii de la Plexus,  pentru construirea unei fabrici în Parcul Industrial Eurobusiness. Compania Plexus este un important furnizor de echipamente electronice, pentru industria spaţială şi militară a SUA.

Noua construcţie va fi amplasată pe un teren de aproximativ 9 ha în Parcul Industrial Eurobusiness. Compania Plexus intenţionează să construiască o unitate de producţie performantă pe o suprafaţă cuprinsă între 15.000 şi 20.000 mp şi estimează că investiţia va depăși 25 de milioane de dolari. „Construcţia noii fabrici va începe în anul 2011", informează Primăria Oradea, printr-un comunicat.

 Costuri reduse

 „Credem că investiţia în oraşul Oradea oferă clienţilor noştri internaţionali o soluţie optimă cu costuri reduse în Europa, în special pentru produse destinate pieţelor finale. Clienţii noştri solicită din ce în ce mai multe servicii în această regiune, de când am început activitatea în februarie 2009, în Borş, într-un spaţiu închiriat. Împreună cu serviciile de design din Livingston şi unitatea de producţie din Kelso, Scoţia, această nouă investiţie va creşte capacitatea noastră de a oferi soluţii complete în întâmpinarea solicitărilor clienţilor noştri din Europa şi nu numai", a spus Steve Frisch, președintele firmei, responsabil pentru regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa).

Continuă angajările

„Investiţia noastră în această fabrică este o piatră de temelie pentru evoluţia strategiei noastre de dezvoltare regională în Europa. Suntem hotărâţi să ne dezvoltăm continuu în această regiune şi credem că acest lucru ne va permite să atingem obiectivele de dezvoltare pe termen lung. Pentru a susţine numărul în creştere de clienţi şi pentru a anticipa nevoile unei fabrici mai mari în această regiune, continuăm să recrutăm şi să angajăm personal, la toate nivelurile şi pentru toate funcţiile. Credem că numărul de angajaţi ar putea ajunge până la 500, când fabrica va începe să funcţioneze", a mai spus Steve Frisch. Primarul Ilie Bolojan consideră că parteneriatul cu firma Plexus este un punct deosebit de important pentru evoluția Parcului Industrial Eurobusiness. Compania Plexus este specializată în produse care se adresează pieţelor de echipamente de telecomunicaţii şi de infrastructură wireless, produse industriale, echipamente medicale şi echipamente din domeniul militar şi aeronautic.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite