JURNAL DE CRIZĂ Sute de locuri de muncă în Danemarca pentru cei care vor un job peste hotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii pot pleca la muncă în Danemarca prin intermediul EURES. Peste 200 de locuri de muncă sunt puse la bătaie. Ofertele sunt în domeniul agricol. Oamenii se pot angaja culegători, dar pot aplica și la joburi administrative, sau la cele de șofer. Oferta pornește de la 10 euro pe ora de lucru.

Orădenii care vor să muncească peste hotare pot opta pentru una din cele 200 de oferte din Danemarca. Majoritatea ofertelor sunt în domeniul agricol. Orădenii se pot angaja culegători de căpșuni, zmeură, ceapă, sau dovleci, muncă pentru care se primesc în medie între 10 euro și 15 euro pe oră. Orădenii pot alege în același timp și oferte ca șofer de camion/tractor, posturi în personalul administrativ, sau pot lucra la ambalarea și întreținerea fermelor. În acest caz oamenii primesc peste 16 euro brut pe oră.

Condiții de angajare

Așa cum precizează consilierii Eures, este obligatoriu ca doritorii să cunoască limba engleză, la nivel conversațional și să aibă peste 18 ani. Experiența de lucru în domeniul agricol, sau la una dintre fermele din Danemarca constituie un avantaj.

Orădenii care vor să lucreze culegători, trebuie să știe că, dacă optează pentru lucru la recolte de căpșuni sau mazăre, trebuie să-și aducă un cort, ustensile de gătit și haine groase, pentru că vor fi cazați afară. Se asigură în schimb condiții pentru toalete și baie.

Acte necesare

Orădenii care vor să-și încerce șansele trebuie să se prezinte la sediul AJOFM Bihor, la unul dintre consilierii Eures. Persoanele interesate trebuie să prezinte cartea de identitate în orginial și copie, Orădenii vor susține un interviu preliminar, în limba engleză. Persoanele care sunt admise vor fi apoi îndrumate de consilieri cu privire la următoarele etape ce trebuiesc parcurse. Termenul limită pentru depunerea dosarelor de angajare este 28 februarie. Selecția finală va avea loc în data de 10 martie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite