Oradea: Sute de kilograme de cereale, scoase din comerț

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste două sute de kilograme de fulgi de porumb marca Brumi au fost scoase din comerț, săptămâna trecută. La sesizarea consumatorilor, o tonă de ruladă SWISS ROLLS KOVIS, produsă în Polonia, a fost de asemenea, distrusă.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bihor a fost alertată săptămâna trecută de către direcția omoloagă din Prahova, cu privire la calitatea neconformă a unei cantități de cereale Brumi. „Alerta a fost iniţiată de către DSVSA Prahova, la solicitarea producătorului Lubella SA Polonia, prin intermediul importatorului Român SC Tymbark Maspex Srl, ca urmare a analizelor efectuate prin programul intern de autocontrol de către producător”, explică Mircea Gelu Budău, directorul coordonator al DSVSA Bihor. În cadrul acestei acţiuni au fost retrase de la consum, în judeţul Bihor, o cantitate de 209 kg Cereale Brumi pentru micul dejun (ambalaje de câte 300 g). Întreaga cantitate va fi dirijată spre importatorul român, pentru distrugere.

Ruladă mucegăită

In urma unei sesizări din partea unor consumatori, urmate de mai multe controale în unităţile de depozitare şi comercializare din cadrul judeţului, DSVSA Bihor a depistat o cantitate de aproximativ o tonă din produsul Ruladă SWISS ROLLS KOVIS, origine Polonia, simple şi glazurate cu diferite umpluturi, la ambalaje de 150 g/bucată, câte 22 bucăţi per bax, care prezentau evidente modificări   organoleptice şi de aspect, iar prin analize de laborator s-a depistat contaminarea cu mucegaiuri şi grojdii. Ca urmare a celor constatate, DSVSA Bihor a dispus retragerea de la consum a produselor incriminate, respectiv distrugerea acestora, alertând totodată prin sistemul naţional de alertă toate judeţele țării, pentru a intreprinde măsuri similare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite