Oradea: Sute de orădeni au avut nevoie de ajutor, din cauza furtunii de marți seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Sute de orădeni au avut nevoie de ajutor, din cauza furtunii de marți seară
Oradea: Sute de orădeni au avut nevoie de ajutor, din cauza furtunii de marți seară

Ploaia de vară de aseară i-a lăsat pe unii orădeni fără electricitate, blocați în trafic sau pe unde i-a prins furtuna. Telefonul a sunat fără oprire la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Crișana, fiind semnalate inundații ale subsolurilor unor locuințe sau parcări, din toate colțurile orașului.

"Începînd cu orele 19.00, în municipiului Oradea, ca urmare a precipitaţiilor abundente s-au produs inundaţii, fiind primite prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, un număr de  aproximativ 200 de apeluri privind subsoluri inundate, căderi de pomi şi blocări de autoturisme în trafic. Cele două subunităţi din Oradea precum şi Garda 1 Mai, au intervenit cu 8 autospeciale, 2 autocamioane şi 2 motopompe, în acţiunile de intervenţie fiind angrenaţi un număr de 2 ofiţeri şi 38 subofiţeri", spune Cristian Herțe, locotenent ISU Crișana.

Bulevarde transformate în pâraie

S-a acţionat prioritar pentru evacuarea apei din subsolurile instituţiilor publice şi pentru decongestionarea căilor de comunicaţie rutieră. Astfel, locaţiile unde echipajele de intervenţie au acţionat în forță au fost Bulevardul Ştefan cel Mare, în zona podului CFR, Tribunalul Bihor, Trezoreria Oradea, Hypermarket Real, Hypermarket Carrefour, Biserica ,,Sf.Apostol Andrei” şi Parohia Reformată.
"La această oră, două echipaje de intervenţie acţionează pentru evacuarea apei din subsolurile locuinţelor, urmând a fi înlăturate efectelor negative produse de inundaţii în toate locaţiile care au solicitat sprijin", mai spune purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

Blocaje la transportul în comun

Circulaţia mijloacelor de transport în comun a fost afectată aseară, porţiuni din tronsoane neputând fi utilizate la capacitate. Este vorba despre zona magazinului Crisul, strada Olimpiadei, intersecţia B-dul Decebal - B-dul Dacia, Pod CFR, strada Lipovei - cap linie 2. "S-a luat decizia întreruperii curentului din staţiile de redresare şi asigurarea transportului călătorilor între orele 20.30 şi 22.30 cu autobuze pe traseul Nufărul - Parc Olosig. La un număr de şapte tramvaie a fost avariat sistemul electric - motoare de tracţiune şi generatoare -, iar unul a fost afectat de trăsnet la pantograf.Circulaţia pe linia 11 de autobuz a fost întreruptă între orele 20 şi 21.45", se arată în comunicatul Regiei Autonome de Transport Local.



Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite