Sute de orădeni aleg angiograful de la Spitalul Judeţean Oradea pentru a-şi testa inima

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angiograful de la Spitalul Clinic Judeţean Oradea este din ce în ce mai solicitat. Şapte intervenţii au fost programate, vineri, Clara Gavriş în vârstă de 62 de ani, fiind una dintre pacientele care au fost supuse unei intervenţii cu acest aparat.

O echipă de medici orădeni alături de profesorul dr. Slovenski Milovan, din Timişoara au efectuat,  la sfârşit de săptămână, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şapte intervenţii cu angiograful. Clara Gavriş în vârstă de 62 de ani a fost prima pacientă investigată, vineri, cu acest aparat. Femeia a fost diagnosticată cu angină pectorală instabilă, investigaţia cu angiograful fiind recomandată de medicul cardiolog. Medicii  Vlad Victor Babeş şi Adrian Pop, alături de asistenţii Teodora Creţ, Oliver Brazdă şi Dorina Vâşcă au fost cei care au luat parte la investigarea pacientei, căreia i s-a efectuat o coronarografie şi cateterism stâng, adică o intervenţie care presupune introducerea unui dispozitiv prin artera femurală, vizualizarea arterelor inimii, depistarea problemelor şi diagnosticarea. „După ce trecem de această fază a intervenţiei urmează procedurile mai complexe, care pot consta în implantarea unui stent sau realizarea unui bypass coronarian" a precizat dr. Vlad Victor Babeş cardiolog la Spitalul Judeţean Oradea.

Din fericire Clarei nu i-au fost descoperite probleme pe arterele inimii. „Mă simt bine. Am avut emoţii când am văzut medicii că se pregătesc pentru intervenţie. Am ales să fac această intervenţie deoarece obosesc chiar şi la un efort minim, deasemenea respir greu şi transpir repede. Mă bucur că nu am probleme cu inima" a spus Clara. Pentru următoarele intervenţii, în cursul zilei de vineri, echipei de medici orădeni i s-a alăturat şi profesorul dr. Slovenski Milovan, din Timişoara, cel cu care medicii orădeni şi-au dobândit competenţele de a lucra cu angiograful. 

Dacă anul trecut medicii orădenii au efectuat, pe parcursul întregului an, 800 de intervenţii cu acest aparat, în acest an, până în luna iunie au fost realizate peste 400 de intervenţii, medicii aşteptânduu-se ca până la sfârşitul anului numărul acestora să treacă de 1.000. Costul intervenţiilor cu angiograful sunt suportate prin două programe de cardiologie intervenţională derulate de Ministerul Sănătăţii, alte cheltuieli fiind decontate de CAS.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite