Cazul morții taximetristului Peter Bajkan a ajuns din nou în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii nu au reuşit încă să demonstreze cine e adevăratul criminal. Crima a avut loc în urmă cu aproximativ doi ani, noaptea, la ieşirea spre Sântandrei, iar în dosar a existat un singur suspect.

Procurorii orădeni cer din nou, de această dată Curţii de Apel Oradea, condamnarea lui Nicolae Oros (24 de ani) pentru crimă. Procurorii susţin că Oros ar fi criminalul taximetristului Bajkan Peter, împuşcat în urmă cu doi ani, în timpul serviciului. Pe de altă parte însă, Oros, care a fost achitat de Tribunalul Bihor în acest dosar, susţine, prin intermediul avocatului, că este nevinovat şi că oamenii legii nu au nicio probă care să demontreze că el este autorul.

Localizat cu telefonul

Procurorul Adina Dumitrescu a susţinut astăzi în faţa magistraţilor că Oros este „vinovat de săvârşirea infracţiunii de omor” şi că în acest sens există probe ADN de neconstestat. Procurorul susţine că în timpul anchetei au fost descoperite probe ADN în maşina lui Peter Bajkan, provenite de la Oros, care nu ar fi putut ajunge acolo dacă acesta ar fi fost simplu pasager, cu o zi în urma crimei, aşa cum susţine.

Răzvan Doseanu, avocatul lui Nicolae Oros, a susţinut însă că clientul lui nu poate fi acuzat de crimă pe baza unor probe AND găsite în taxi şi că procurorii nu au reuşit să demonstreze că Oros a ţinut vreodată o armă în mână sau că l-ar fi împuşcat pe taximetrist. Avocatul a mai precizat că, în noaptea în care a avut loc crima, Oros a fost localizat cu ajutorul telefonului mobil ca fiind acasă la ora 3.00 noaptea şi în jurul orei 5.30 şi că în acest interval el nu avea cum să ajungă până la locul în care a avut loc crima, adică la ieşirea din Oradea spre Sântandrei, şi de acolo să aducă maşina victimei în oraş, în Ioşia, în locul în care a fost găsită după crimă. Doseanu a arătat că nici interceptările făcute în arest nu au reuşit să arate că Oros este vinovatul. „Colegii taximetristului ştiau că el avea probleme şi primise ameninţări. A fost o execuţie profesionistă”, a susţinut Doseanu.

Colegii taximetristului ştiau că el avea probleme şi primise ameninţări.
Răzvan Doseanu, avocatul lui Oros

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite