Suspectă de înşelăciune, dar cu o avere impresionantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi reporterii Adevarul de Seară au încercat să contacteze familia Tişe, soţii nu au făcut declaraţii
Deşi reporterii Adevarul de Seară au încercat să contacteze familia Tişe, soţii nu au făcut declaraţii

Ioana Tişe, contabila din Penitenciarul Oradea, acuzată că a vrut să fure din Carrefour, este foarte înstărită. Ioana Tişe deţine în coproprietate cu soţul său o casă, două apartamente şi câteva terenuri intravilane.

Atât Ioana Tişe, cât şi soţul acesteia, Nicolae, lucrează în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Oradea. „Au împreună peste 8.000 lunar”, ne-a declarat sub protecţia anonimatului o sursă din cadrul instituţiei. Potrivit declaraţiei de avere, Ioana Tişe a realizat în 2008 un venit de 30.863 lei, iar soţul său 34.698 lei. La această sumă se mai adaugă norma de hrană în valoare de 6.467 lei.

În luna noiembrie, Ioana Tişe, contabil al Penitenciarului, a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale Carrefour în timp ce schimba codurile de bară ale unor produse pe care le-a achitat la casă sub preţul real. Împotriva ei, procurorii orădeni au început cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Venituri neimpozabile

Din declaraţia de avere reiese că soţii Tişe deţin două terenuri intravilane, două terenuri extravilane şi două terenuri agricole. În plus, cei doi sunt proprietarii a două apartamente, a unei case şi a unei construcţii demolabile în Oradea.

Ioana Tişe conduce un autoturism Nissan Qashquai achiziţionat anul trecut din Ungaria, iar soţul său deţine o autoutilitară Toyota din 2007. În 2008, familia a realizat şi venituri neimpozabile în valoare de 23.050 lei din creşterea animalelor şi cultivarea terenurilor. „Nicolae Tişe nu doreşte să declare absolut nimic”, ne-a spus subcomisarul Gabriel Ţica, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului, care a recunoscut că ediţiile Adevărul de Seară care relatau despre fapta fostei contabile nu au fost difuzate în Penitenciar. „Ioana Tişe, fina fostului comandant, a fost trecută pe o altă funcţie în 2 decembrie şi este acum în concediu medical. Spune că i s-a înscenat totul”, au declarat surse din interiorul Penitenciarului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite