Oradea: Supravieţuitorii au ajuns acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Supravieţuitorii au ajuns acasă
Oradea: Supravieţuitorii au ajuns acasă

Cadavrele celorlalţi români din Tămaşda care şi-au pierdut viaţa săptămâna trecută pe o şosea de lângă Valencia vor fi repatriate în curând.

Nicoleta Bancs, de 22 de ani, şi Florin Jigmond, de 28 de ani, au ajuns aseară acasă pe aeroportul din Cluj-Napoca. Tinerii care au trecut prin momente groaznice în Spania au fost aşteptaţi de socrul Nicoletei Bancs, care şi-a pierdut fiul în accident, Viorel Bancs, de 29 de ani, şoferul microbuzului.

Viceprimarul comunei Avram Iancu, Dan Chirla, a declarat, în această dimineaţă, că repatrierea cadavrelor ar mai putea dura.
„Înainte ca trupurile să fie trimise în ţară, trebuie ca cele şase familii să facă o împuternicire pentru unul din fraţii şoferului mort în accident, care se află în Spania. Noi aşteptăm în cursul zilei de azi să ne vină actele din Spania, pentru împuternicire, după care vom merge cu rudele la Salonta, la notar. De acum, totul depinde de autorităţile din Spania, dar cred că dacă azi rezolvăm cu împuternicirea, pe sâmbătă sau duminică ar putea fi repatriaţi”, a declarat Dan Chirla.

Soluţii pentru copiii orfani

Autorităţile din comună spun că încearcă să găsească o soluţie de a-i ajuta pe copiii bihorenilor morţi în Spania.
„Problema cea mai mare este cu cei cinci copii ai lui Ioan Buzaş. Au fost aici asistenţi sociali de la Protecţia Copilului, însă mama lor refuză să-i dea în plasament. Vom încerca să le rezolvăm o pensie de urmaş”, a declarat viceprimarul. Al treilea supravieţuitor al accidentului, Ioan Kovacs, de38 de ani, a ales să rămână în Spania, să muncească.

Şase morţi în accident

În accidentul petrecut lângă Valencia, în Spania,  şi-au pierdut viaţa Viorel Bancs, de 29 de ani, Ioan Luncan, de 42 de ani, Ioan Buzaş, de 32 de ani, Sorin Buzaş, de 31 de ani, Maria Raţ, de 26 de ani şi Milian Balaş, de 18 ani. Au scăpat cu răni Cornelia Nicoleta Bancs, Florin Nicolae Jigmond şi Ioan Kovacs.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite