Oradea: Sucuri expirate scoase de la comercializare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Sucuri expirate scoase de la comercializare
Oradea: Sucuri expirate scoase de la comercializare

Protecția Consumatorului a scos de la comercializare 25 de litri de suc și a aplicat amenzi în valoare de 168.000 de lei comercianților de băuturi răcoritoare.

În perioada 24 - 31 iulie 2009 comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Bihor au făcut un control la comercianții de băuturi răcoritoare. "Controlul s-a desfăşurat la 40 de operatori economici, 3 producători, 5 depozite en-gros, 31 magazine şi 1 staţie de benzină", se arată în comunicatul CJPC. Comisarii au descoperit abateri privind etichetarea produselor, nerespectarea condițiilor de păstrare stabilite de producător, neafișarea prețurilor produselor, a datelor de identificare ale operatorului economic precum și a telefonului Info Consumator. Ca urmare, aceștia au dispus oprirea temporară de la comercializare a 4.462 de litri de băuturi răcotitoare, iar 25 litri de băuturi răcoritoare cu termenul de valabilitate depășit și ambalaje necorespunzătoare au fost scoși de la comercializare și distruși. Comisarii au aplicat amenzi în valoare de 168.000 lei.
În aceeași perioadă au fost verificați și comercianții de ape minerale. Comisarii au oprit temporar de la comercializare 4.833 de litri de apă minerală și au aplicat amenzi în valoare de 102.000 lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite