Oradea: Subiectele mai uşoare au crescut promovabilitatea în Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape trei mii de persoane au încercat anul acesta să obţină un post de profesor titular, înscriindu-se la examenul de titularizare. Dintre cei care s-au prezentat la concurs au promovat cu zece procente mai mulţi decât în 2008.

Dintre cei 2.911 de profesori înscrişi doar 2.247 au ajuns să participe, practic, la examene. Din rândul acestora 1.848 au luat note peste 5, ceea ce reprezintă, potrivit inspectorului şcolar general Dorel Luca, un record, comparativ cu anul trecut. Au existat patru note de zece(două la limba engleză, una la cultură civică şi una la arte vizuale). Cea mai mică notă, de 1, a luat-o un aspirant la titlul de profesor de educaţie fizică, pe nume Banhazi Miklos.

Subiecte mai uşoare

Promovabilitatea de 82,4% (cu zece procente mai mare ca în 2008) este explicată de Dorel Luca prin faptul că subiectele au fost mai uşoare decât anul trecut. “Rezultatele au fost mai bune fiindcă gradul de dificultate a fost mai scăzut decât la nivel central. Candidaţii au primit subiectele pe care le-am pregătit noi noaptea, pentru a le face mai uşoare, ca să nu-i mai chinuim pe colegii noştri şi la concursul din august”, a spus Dorel Luca, în cadrul conferinţei de presă de astăzi. Din totalul candidaţilor, 404 vor trebui să se prezinte însă la un nou concurs, fiindcă au luat mai puţin de nota 5. Dorel Luca a precizat că nota de 5 luată la primul examen, din iulie, “bate” nota de 10, primită în august.

Au vrut mai mult şi au pierdut puncte

Anul acesta s-au depus 266 de contestaţii. După recorectarea lucrărilor,86 de profesori au avut motive de bucurie iar 36 s-au văzut cu notele scăzute. Au existat şi şase situaţii în care a fost necesară a treia corectare a lucrărilor, fiindcă diferenţa dintre primele două note era mai mare de 1,5 puncte. “S-a dovedit că notele iniţiale erau mai aproape de adevăr”, a spus Dorel Luca. Profesorii care au luat note peste 7 sunt aşteptaţi şedinţele publcie pentru repartizarea pe posturile de titulari. Acestea vor avea loc în perioada 23-27 iulie. Repartizarea pentru posturile de suplinitor, pentru cei care au luat peste nota 5, va avea loc în intervalul 27-29 iulie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite